Širokobriješka solarna fotonaponska elektrana dobila dozvolu za proizvodnju

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je održala 10. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj je doneseno rješenje kojim se podnositelju zahtjeva „Bingo“ d.o.o. Tuzla ranije izdana dozvola za rad za proizvodnju električne energije, mijenja i dopunjuje novim proizvodnim objektom, solarnom fotonaponskom elektranom „Bingo solar 01“, priopćio je Ferk.

Podnositelju zahtjeva „Velovo kućište“, vl. Anita Ivanković – Lijanović, iz Širokog Brijega izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE, odnosno, u solarnoj fotonaponskoj elektrani „Vila anita“, u naselju Trn, Grad Široki Brijeg, predviđene godišnje proizvodnje 11,84 MWh.

Osim toga, podnositelju zahtjeva „Antunović AGS“ d.o.o. Orašje izdana je dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva SE Mazoljice, vl. Dragi Tiro, iz Mostara i PTP „Šola“ d.o.o. Tomislavgrad. Rok za dostavu komentara na nacrte dozvola je do 16.6.2016. godine do 10 sati.

Zainteresirana javnost će imati priliku sudjelovati u općim javnim raspravama dostavljanjem pisanih komentara na nacrte dozvola (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva. Nakon današnje redovite sjednice Ferk-a, u postupak opće rasprave upućuje se niz nacrta, i to šest za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, osam nacrta za transport naftnih derivata cestovnim prometom, jedan nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu Ferk-a ili preuzeti na web stranici Ferk-a.

Na redovitoj sjednici usvojena je obavijest za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva, i to Zahtjeva za izmjenu i dopunu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „EBH“ d.o.o. Sarajevo i Zahtjev za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije od podnositelja: Proslap d.o.o. Prozor-Rama, SARKOP d.o.o. Srebrenik, Herceg d.o.o. iz Srebrenika d.o.o. Sami Promet Visoko.

Pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose se do 15.6.2016. godine do 10 sati, na adresu FERK-a.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Uspjeli su Lijani i tebi prodati priču, kako su “zahvaljujući pameti dida Lijana bili bogati i prije rata”. E nisu. Postali su bogati tek kad su stigli kombiji jugo – dinara, koje je slao ministar Jozo Martinović. Poslije su ga Lijani lažima i prevarama u grob otjerali. A priče o “pameti dida Lijana” su za malu djecu. Uslijedile su prevare s prodajom mesa HVO – u, mućke s kreditima i neplaćenim porezima, mućke i prevare s Rusima, Ukrajincima, Talijanima, Turcima i Šiptarima, mućke s poticajima… Narode, ne budi naivan!

 • Što odkud mu novci kad je on jedini od ovih današnjih tajkuna još od prije rata bio gazda (ne ulazim u to kakav je čovik)

 • Jebo vas Lijan više,vazda protiv jedni drugih HDZ-ca -Lijani a vazda im pogduju sa svim. Daj im Dionu,Borak,Farme ,zemlju u Knešpolju itd.sada i ovo.Netko za to uzima debelu pinku,a zna se tko to može i tko to radi ispred HDZ-ce. Narod,susjede zavađaju u Širokom a oni se tale i djele državnu imovinu tko da im je ćaćino. Lijani jednako HDZ-ca i to je od 1992-1995 pa na ovamo,od pljačke srpske stoke po Glamoču,Grahovu,Kupresu do kupovine konzervi ,pašteta koje se uzimalo od njih za HVO-ne. Ta ljubav seže od Jelavića,Baje,Šoljića,Rojsa,Lale susjeda mu pa sada do Čovića i ekipe u HDZ-ci. Narode dobro smo ti glupi i dobro li ih trpimo i njihove lopovluke i talove.

 • Hebiga šta se čudiš, ne će Lijan motike , a ne će ni ovi đenerali što su mu dali Borak, i ostale đeneralske benificije, čitaj ratne zasluge. Čuj Lijanovići i el.energija. Šta ste mislili da će se motike i krampa ščepit.

 • Robo – nisu svi nabrojani ,kad vec idemo s prljavim rubljem.
  Znate vi vise imena koji vedre i oblace.
  Lijanovici su bar u svome poceli zaradivat i zaradili ,imali mesnicu nisu bili lijeni.

 • Sta je tek radio sa radnicima kako ih
  je placao pastetom od papaka u visini 300 k m koliko uplata mirovins.
  koliko duga radnicima vise zla nanijo
  nego topobi s coban polja udbici.
  . To je lasica kolo.narode budi se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.