Širokobriješka dizajnerica nakita: Otvaramo prvu trgovinu u Mostaru

Širokobriježanka Sanja Bošnjak i osnivačica je i vlasnica brenda nakita Sabos Jewelry.

Sanja je dala intervju za portal Manager.ba koji prenosimo u cijelosti.

Osnivačica ste brenda ručno rađenog nakita Sabos Jewelry. Kako ste došli na ideju i kakva su Vaša dosadašnja iskustva u poduzetničkim vodama?

Još u srednjoj školi sam imala spreman logo za svoj brend neznajući čime ću se baviti. Kroz rad i bolje upoznavanje sebe i onog što volim, odlučila sam se za nakit.

Oduvijek sam bila poduzetna i zanimalo me je poduzetništvo. Na primarnom radnom mjestu sam od svojih nadređenih puno naučila, razvila sposobnost stvaranja, pregovaranja,marketinške ideje te odnos prema klijentima što sam iskoristila za svoj privatni brend. Jer ideja je samo početak, za čiji razvoj treba uložiti mnogo truda i energije.

Gdje crpite inspiraciju za nove ideje i komade nakita? Koji Vam je najdraži komad nakita?

Inspiraciju pronalazim u svom svakodnevnom okruženju, prirodi, građevinama, a uz to pratim i svjetske trendove nakita i kreativne industrije općenito.

Naše okruženje je dosta raznoliko tako da zaista imam mnogo razvijenih ideja, a i onih koje ću tek razvijati.

Najdraže su mi naušnice “Širokobriježanke”.

Kakvi su planovi za razvoj brenda u bližoj i daljoj budućnosti?

Ekskluzivna informaciju koju sam odlučila podijeliti isključivo s vašim portalom je da kroz mjesec dana otvaramo svoju prvu trgovinu u tržnom centru Mercator u Mostaru.

Dugo se pripremamo za projekt koji bi trebao donijeti mnoge benefite za kupce.

Imate li savjet za mlade ljude koji dvoje između otići iz države ili ostati i pokrenuti “nešto svoje”?

To je pitanje oko kojeg se vode česte rasprave. Smatram da svatko za sebe može najbolje procijeniti gdje se može ostvariti i postići kako osobnu sreću tako i poslovni uspjeh.

Nekako se u narodu naviklo kukati i čak kada je dobro. Nikad nisam pomislila otići vani i bez obzira što dosta toga nije idealno u državi, oslonila sam se na sebe i vjerovala da mogu više i bolje. I tako se dogodilo.

Bosna i Hercegovina je puna života, prirodnih bogatstava, prilika za uspjeti, uz malo sreće i upornosti, može se puno bolje živjeti nego vani. 

Gdje se vidite za 10 godina? 

Dosadašnja postignuća, te budući razvoj i planovi mi daju za pravo vjerovati da ćemo postati vodeći regionalni brend nakita. Svjesna sam da to neće biti nimalo lako, međutim spremna sam svojim trudom i kreativnosti dosegnuti zadane ciljeve.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.