Široki, Zrinjski i Velež dobili licence za nastup u Uefinim natjecanjima

Prvostupanjska komisija za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH donijela je odluke o izdavanju licenci za nastup u Premier ligi BiH i europskim natjecanjima.

Prvi put nakon dugo vremena svi klubovi s vrha dobili su licencu, među njima i Željenzičar, iako se spekuliralo da će klub s Grbavice ostati bez licence.

Za nastup u Uefinim natjecanjima licencu su dobili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Velež Mostar i FK Olimpic Sarajevo, dok je bez licence ostao zenički Čelik.

Za nastup u Premier ligi licencu je dobilo 11 klubova: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Velež, FK Olimpic, NK Travnik, FK Rudar Prijedor, FK Mladost Velika Obarska, FK Radnik Bijeljina i NK Vitez.

Bez nje su ostali: FK Borac Banja Luka, NK Čelik Zenica, FK Slavija Istočno Sarajevo, NK Zvijezda Gradačac i FK Leotar Trebinje.

Klubovi čija je aplikacija odbijena imaju pravo uložiti žalbu na odluke Prvostupanjske komisije i žalba se podnosi Drugostupanjskoj komisiji za licenciranje klubova.

(Bljesak.info)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.