Široki prvi cheerleading klub u povijesti BiH koji je izborio plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo

U subotu je održano Otvoreno Europsko Cheerleading i Cheerdance prvenstvo u Disneylandu u Parizu gdje se natjecalo 20 država i preko 6 000 natjecatelja.

Bosnu i Hercegovinu predstavljali su Hrvatski plesni klub Široki, Hrvatski plesni klub Grude i Plesni studio We Dance Gacko. Bosna i Hercegovina osvojila je tri medalje od čega su dvije pripale navijačicama i navijačima iz Širokog Brijega, a jedna Gacku.

Kako je ovo otvoreno prvenstvo natjecali su se i klubovi sa drugih kontinenata, a radi se o kvalifikacijama za Svjetsko klupsko prvenstvo.

”U kategoriji tim kadeti prvo mjesto osvojio je Japan, drugo Kina, a treće na iznenađenje svih HPK Široki”, navode iz ovoga kluba.

”Vježbali smo 5 mjeseci za ovo prvenstvo i isplatilo se. Zadnjih mjesec dana trenirali smo 4 puta tjedno”, dodaju iz HPK Široki.

Uz medalju osvojili su plasman na Svjetsko prvenstvo, a dio troškova snosi Europska organizacija. Drugu medalju za Široki osvojili su Ana Šendula i Nikola Čolak u duo hip hop cheer disciplini.

Iz HPK Široki napominju kako su nastupi Ane i Nikole bili pod povećalom na prvenstvu. Nastupe su im pratili skauti sa sveučilišta iz Amerike.

Cheerleading je 31.svibnja 2013. i službeno priznat kao sport te traju pregovori oko ulaska na Olimpijske igre, samim time naglo je porastao broj sportaša u ovom sportu.

Ostali rezultati Širokog Brijega:

Lanna Rocha Lago – Individual 6. mjesto
Ana Šendula – Individual 5. mjesto
Nikola Čolak – Individual 4. mjesto
Anamaria Mabić – Individual 6. mjesto
Ana Šendula i Nikola Čolak – duo free style pom 4. mjesto

(www.bljesak.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.