Široki odustaje od EuroCupa?

Vijest da košarkaši Širokog WWina možda iduće sezone neće igrati EuroCup kojeg su sjajnim igrama na parketima ABA lige izborili, a što je najavio klupski predsjednik Ante Suton odjeknula je kao grom iz vedra neba među navijačima.Ljubitelji košarke u Hercegovini, koji su se ponadali da će najesen na Pecari gledati ne samo najbolje momčadi iz regije nego i sa šireg europskog područja ostali su razočarani.

– Široki WWin prvi je klub u povijesti u BiH koji je izborio pravo igranja u EuroCupu. Bosna je igrala jednu sezonu, ali s pozivnicom. Ne možemo vjerovati da grad Široki Brijeg, Zapadnohercegovačka Županija ili Federacija BiH, odnosno država nisu u stanju dati bar malu novčanu potporu klubu koji ih tako krasno predstavlja u košarkaškom svijetu. Čitamo da će Rukometni savez BiH pomoći rukometašicama Borca i zamoliti vlasti Banja Luke i Republike Srpske da im pomognu da izađu u Europu.

Čitamo o podršci koja se pruža nogometašima Željezničara u Sarajevu. Svaka čast, to nam je drago, ali zar i naši košarkaši nisu zaslužili potporu, pa oni su devet puta osvoji državno prvenstvo i kup, četiri sezone zaredom su najbolji, bili su peti u ABA ligi, donijeli su Bosni i Hercegovini mjesto i za drugog predstavnika u ABA ligi sa svojih 15 pobjeda. Nije pošteno momcima oduzeti snove, – jednoglasni su ljubitelji košarke ne samo u Širokom Brijegu nego i u susjednim mjestima.

-Hvala našim navijačima na svemu, ali moraju nas razumjeti. Ne možemo se upuštati u avanturu bez pokrića. Nama za igranje u EuroCupu treba dodatno najmanje 150 tisuća eura. Ako bi u skupini imali neki klub s dalekih destinacija na istoku, troškovi bi bili i veći. A mi novca jednostavno nemamo. Ima nekih naznaka da bi nam se pridružili novi sponzori. Pokaže li se to točnim, nitko ne bi bio sretniji od nas da se prijavimo za veliko natjecanje. Na taj način bi lakše zadržali i sve igrače. Zamolili smo ljude iz ABA lige da se strpe još koji dan za prijavu, pa vidjet ćemo što će biti, – kaže klupski predsjednik Ante Suton.

Koliko je Široki zanemaren u državi najbolje ilustriraju dvije vijesti iz Sarajeva. Rukometašima Sloge iz Doboja osvajanje prvoga državnog prvenstva čestitao je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Svaka čast ! Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je nogometaše Željezničara nakon osvajanja dvostruke krune. Lijepa gesta apsolutno ! Košarkaša Širokog još se nitko nije sjetio.

Možda čekaju deseti naslov i kup za čestitanje !

(Sportske Novosti)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.