Široki i Zrinjski u Mostaru za Kup Herceg Bosne

Košarkaši Zrinjskog i Širokog u utorak će u Mostaru igrati finale Kupa Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, a iako u praktičnom smislu ova utakmica ne donosi ništa, oba trenera najavila su kako će maksimalno ozbiljno ući u tu utakmicu.

”Zadnjih godina Kup je nekako dobio epitet beznačajnog natjecanja jer ne donosi ništa. To je sigurno u podsvijesti igrača, ali kad god se igra za neki trofej motiv je veći i sigurno da ćemo se mi maksimalno pripremiti kako bismo osvojili Kup Herceg-Bosne”, kazao je na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Hrvatskog košarkaškog kluba Široki Damir Vujanović.

Trener Hrvatskog košarkaškog kluba Zrinjski Senad Muminović istaknuo je kako je Široki u ovom trenutku, zbog velikih problema Mostaraca s ozljedama, favorit.

Izvan stroja je gotovo cijela prva petorka Zrinjskog. Vedran Princ i Nemanja Bezbradica sigurno neće nastupiti, upitni su nastupi Kevina Browna, Alija Demića, Jure Brajkovića i Marina Gilje.

”Bez obzira na sve, mi se ne predajemo. Radi se o jednoj utakmici i sve je moguće. Na kraju krajeva, igramo kući i dat ćemo sve od sebe kako bismo se suprotstavili ekipi Širokog, koja je, po mom mišljenju, favorit, ali favorit ne pobjeđuju uvijek” kazao je Muminović.

Dodao je kako će za pobjedu nad Širokom košarkaši Zrinjskog morati ući s “dvjesto posto u utakmicu” te nedostatak kvalitete nadoknaditi borbenošću i zalaganjem.

Košarkaš Širokog Andrija Ćorić kazao je kako su susreti Širokog i Zrinjskog utakmice koje nose poseban naboj, a centar Zrinjskog Ljubo Šamadan dodao je da će, bez obzira u kojem sastavu budu nastupili, domaći košarkaši dati sve od sebe kako bi osvojili trofej.

Finale Kupa Herceg-Bosne između Zrinjskog i Širokog igra se u utorak, u dvorani na Bijelom Brijegu, s početkom u 18 sati, a pobjednik će se plasirati na završni turnir Kupa BiH na kojem će sudjelovati pobjednici tri košarkaška saveza koji djeluju u okviru Košarkaškog saveza BiH te branitelj naslova Igokea.

Glavni tajnik Košarkaškog saveza Herceg-Bosne Vinko Batinić najavio je da će aktualno vodstvo Saveza učiniti sve kako bi se vratila atraktivnost Kup.

”Ja se sjećam kao igrač 1996. godine da je Kup imao svoj dignitet. Novo vodstvo Saveza želi dignuti i vratiti mu onu draž i značaj koji je nekada imao. Nekada se i na Bijelom Brijegu, i u Čitluku, i u Širokom, igralo pred punim gledalištem i nadam se da smo na dobrom putu da opet bude tako”, kazao je Batinić.

Govoreći o radu Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, Batinić je najavio niz aktivnosti kojima je cilj podizanje popularnosti košarke u Hercegovini.

”Ovih dana nas očekuje i razgovor s Hrvatskim košarkaškim savezom. S obzirom na talente koji dolaze s ovih prostora, a koji su igrali za košarkaške reprezentacije Hrvatske, nadamo se dobrom sastanku i dobroj budućoj suradnji. U ovom trenutku dvadesetak momaka, koji su porijeklom ili igraju u klubovima iz Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, nastupa za razne selekcije Hrvatske, od najmlađih kategorija do seniorske reprezentacije”, naglasio je Batinić.

(Fena| Foto: Domagoj Ledić)

14 komentara

  • U Mostaru ništa novo bio to nogomet ili košarka, ne može se bez Nemanje,Alije,još trener Muminovic, u nogometu Vucina, Ratko,Stevo,još trener Vinko.M pa ljudi moji Hrvatska proglašena najsportskijom nacijom na svijetu VI još naziv HAŠK nosite,pa ne može Hrvat igrati,evo ja bi razumio rezultat da imate ili igrate u Evropi pa stranci pojačanja ali ovako stvarno žalosno, pustite svoju dijecu da igra kao Široki,ili mijenjate ime iz HAŠK u BOŠK

  • Skenderija, Laktaši, sada je red došao na Bijeli Brijeg, zar nema ljepšeg osjećaja od onog kada uzimamo trofej usred grada gdje nas većina mrzi?

    Svi u Mostar!

  • A tko igra sve u Dinamu hahahaha i tko je sve igrao u vrijeme kada je Franjo kakio da je Dinamo najkatoličkiji klub? Mikulenas, Miura, Mujčin i ostali hahahaha koje licemjerje.

    • Za tebe komunjaro,okani se SIROKOG BRIJEGA pa i Dinama,samo neka imena: Mešić Mirza,Bülent Biscevic, Darko Damjanović,Mirsad Hibic,Almir Turković, MehmedAlija Čović i šlag na kraju,tko je on?On se klanja Alahu na Poljudu,on se umiva za Alaha, a Torcida se njemu klanja?jedan,jedini Senijad Ibričić!!!!!! Zato uša,uša,kme,kme,kme ti si se pokazo na ovom portalu, u raznim temama,zbog svoje ljubomore mrziš sve hrvatsko uša

  • Glupi Yoyo ja ne mrzim nikoga već vi hdz-ci sve ostalo mrzite.. Ja imam prijatelje raznih vjera i nacija. Tuđman je govorio da je dinamo najkatoličkiji i najhrvatskiji klub. To svi znamo. A upoće nije bilo tako baš u vrijeme kada je on to rekao. Nemaš pojma isprani hdz-mozgu. Mene zaboli k. za sve. Samo govorim da se za vrijeme juge dobro živjelo gledajući današnje pljačke i kriminal velikih hrvatina katolika. Ali ti i takvi ne razumijete. Vama je svak tko ne voli hdz, vama je takav anti hrvat. A hdz što je sjebo privredu tebi i takvima kao ti je dobar. I crkva masovno podržava hdz. Boli biskupe k. za sirotinju. Ali tebi je to viša matematika. Vjerujem ako si oženjen da fratra pitaš kada ćeš ženu jebat koji dan i u koliko sati..

  • Meni viša matematika,ti si stvarno zatucan politikom pa ne vidiš dalje od nosa,ja sam se ogradio od HDZ e i na prijašnjim temama,ja znam kako je živiti kad je HDz na vlasti a kod nas je od 91 i nijednom nije sišao sa nje,a ja jutro ne dočekao ako sam ikada glasao za njih ili SDP,jesam za HSPe ali jednom dok nisu se priklonili balijama i izdali nas nikad više,zato nemoj meni nabijati HDZ na nos,a ja nemam ko ti prijatelje raznih nacija,niti ih ikada mislim imati(Balije,Srbe)dijed mi se borio protiv Četnika 40ih,a otac protiv Balija i Srba 90ih,a to se ne zaboravlja u mojoj obitelji,a to da biskupe boli kurac stvarno si nula ako tako misliš,ne kažem da nema pojedinaca, ali sve u jedan koš staviti,OK tvoje mišljenje,a za fratre, misliš da si smiješan ispo sa tom izjavom,nego jedan savijet vidim opet pokazujes kako ne poštujes crkvu,tvoji ti prijatelji mislim druge vjeroispovijesti (muslimani) u G.Maoci traže članove za(ISIL) Sirija,kažu ako tamo pogines čeka te 1000zena na nebu,pa okusaj se

  • Ja se nikome ne klanjam. Tko poštiva mene i ja ću njega. Iako znamo koliko su nam zla učinili srbi nisu svi četnici kao što nisu ni svi hrvati ustaše. U svakome žitu ima kukolja. Eto vama ne valjaju dalmatinci. Ali tebi ne valja ni NK Zrinjski jer u njemu ima nekoliko igrača druge vjere. Dinamova si. Tko ti je sve igro i sada igra u Dinamu? Nisu svi HR, ali su ok sportaši. Tako i u Zrinjskom. Treba voljeti svoje, ali i poštivati tuđe. Kada dođemo BOGU, kada sudi, BOG ne pita koje si nacije već u životnoj knjigi kada duša dođe BOG gleda dobra i loša djela. Savjet: Pročitaj na internetu SVJEDOČANSTVO GLORIA POLO o osobi koja je bila umrla i BOG je oživio, ali i pokazao RAJ ČISTILIŠTE itd. Pročitaj to kolega.

Komentiraj: