Široki će u petak protiv Zadra proslaviti 40. obljetnicu kluba

Hrvatski košarkaški klub Široki Primorka u petak će u sklopu tradicionalnog turnira koji se igra na Pecari proslaviti 40 godina postojanja kluba.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, osim o samom turniru i proslavi, govorilo se i o planovima za nadolazeće Prvenstvo BiH, o igračkom rosteru te o ambicijama kluba.

Predsjednik Uprave HKK Široki Ante Suton istaknuo je kako klub trenutno raspolaže s jako mladim igračima, ali da njih devet od dvanaest ima višegodišnje ugovori. Samo Bilinovac, Novačić i Naletilić imaju jednogodišnje ugovore.

hkk_siroki_press_ante_suton

Ante Suton

Plan kluba je biti među prve tri momčadi domaćem prvenstva i time osigurati doigravanje, za vrijeme kojeg bi se klub, razmjerno mogućnostima, igrački pojačao. Bilo je govora i o povratku u ABA ligu, a čelnici kluba se nadaju da će uspjeti u toj namjeri.

Kondicijski trener Mate Brekalo govorio je o ozljedama koje su za sada s terena udaljile dvojicu igrača. Josip Mikulić ima upalu tetivu te je upitan za sutrašnju utakmicu sa Zadrom dok će Josip Naletilić, zbog ozljede zadobivene na turniru u Mostaru, morati pauzirati od šest do osam tjedana.

Mate Brekalo

Mate Brekalo

Novi igrači na Pecari, Ivan Novačić i Miše Diminić, oduševljeni su klubom i samim gradom te su biranim riječima prepričavali svoja prva iskustva u Širokom. Pozvali su također navijače u petak na Pecaru da podrže Široki u utakmici sa Zadrom te da skupa proslave 40 godina postojanja Ponosa Hercegovine.

hkk_siroki_press_ivan_novacic

Ivan Novačić

Kapetan Josip Bilinovac predvodio je svoje suigrače ka osvajanju turnira u Mostaru, a također uz poziv navijačima, rekao je da se nada da će i na Pecari dići pobjednički trofej.

hkk_siroki_press_josip_bilinovac

Josip Bilinovac

Turnir na Pecari počinje u petak u 16:00 sati utakmicom Jolly Šibenik – Split, a u 18:30 sati snage će odmjeriti Široki i Zadar. Nakon posljednje utakmice, u hotelu Park bit će održana zajednička večera igrača, uprave, sponzora i prijatelja HKK Široki te će klub tako na skroman način proslaviti 40 godina postojanja.

hkk_siroki_press_mise_diminic

Miše Diminić

U subotu u 17:30 sati je utakmica za treće mjesto, a finale je na rasporedu u 20:00 sati.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.