Široki Brijeg: Završena rekonstrukcija dionice ceste kod Redžića kuće

Nakon što se dionica po dionica na regionalnoj cesti R425 Široki Brijeg – Čitluk – Međugorje uređivala kroz protekle dvije godine, ova cesta je sada u znatno boljem stanju nego što je bila u prošlosti.

Pojedine dionice još uvijek nisu u najboljem stanju, ali za očekivati je da bi se i one trebale rekonstruirati u budućnosti uz suradnju dvije susjedne županije ŽZH i HNŽ, te općine/gradove Široki Brijeg i Čitluk.

Svakako jedna od kritičnijih točaka na ovoj prometnici bio je dio kod Redžića kuće između Briga i Mokrog u Širokom Brijegu. Iako na ovoj dionici nije bio toliko zastarjel asfalt, problem je bio što je ta točka bila usko grlo i vrlo nepregledna za vozače pa ni prometne nezgode nisu bile rijedak slučaj.

Nakon što je Grad Široki Brijeg našao zajedničko rješenje sa vlasnicima zemljišta na ovom prostoru, počeli su radovi proširenja ova dionice u sredinom srpnja, a sada su radovi pri samom kraju. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega izglasan je i javni interes po pitanju izgradnje potpornih zidova i nogostupa na ovoj dionici.

Nakon nešto više od dva mjeseca radova, može se reći da je ova dionica poprimila potpuno novi izgled. Uz proširenje dionice postavljen je novi asfalt i nova prometna signalizacija.

Ovom dionicom bi ubuduće trebala biti znatno preglednija vožnja, a omogućen je i prostor za pješake

Pa je tako izgrađen je potporni zid s južne strane kako bi se dionica mogla proširiti prema livadi, ali isto tako u donjem djelu prema Mokrom podignut je također potporni zid uz brdo.

Podignuta je i razina dosadašnje ceste kako bi se dobio bolji pregled. Također izgrađen je nogostup za pješake sa sjeverne strane.

Investitor za ove radove su JU Ceste Županije Zapadnohercegovačke, a izvođač radova je KTM Brina iz Posušja. Vrijednost rekonstrukcije ove dionice procijenjuje se na oko 220.000 KM.

A u nekoliko naših fotografija pogledajte kako izgleda ova rekonstruirana dionica.

Široki Brijeg: Pogledajte kako napreduju radovi na proširenju ceste između Mokrog i Briga

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.