Široki Brijeg: Vinko i Evica Galić proslavili 60. godišnjicu braka

Na Nedjelju Božjega milosrđa, 24. travnja, u crkvi na Kočerinu 60. obljetnicu braka proslavili su Vinko i Evica Galić r. Šakota.

Misu je predslavio fra Velimir Mandić.

U 1. Matici vjenčanih župe sv. Petra i Pavla iz Kočerina na stranici 71. pod brojem 28. upisano je da su vjenčani 22. 4. 1962. Vinko Galić i Evica r. Šakota, oboje iz Ljubotića.

Svjedoci na njihovu vjenčanju bili su Vinko Kvesić i Slavko Galić. Njihova bračna obećanja u ime Crkve primio je fra Zlatko Sivrić u ondašnjoj župnoj crkvi.

Te je godine u župi bilo čak 43 vjenčanja.

Nakon točno 60 godina i dva dana na sv. misu u 8 sati, u prelijepoj novoj župnoj crkvi, njihova kćer Nevenka i sinovi Marko i Mirko te unuci Iva, Maja, Petar, Karla, Stela i Barbara zaželjeli su zahvaliti svojim roditeljima, djedu i baki, te su im za tako veliku obljetnicu priredili skromno slavlje – obnovu svojih bračnih obećanja.

Čast da u ime Crkve bude prisutan i blagoslovi ovo slavlje pripala je fra Velimiru Mandiću, a svjedoci tom prelijepom događaju bili su Vinkova i Evičina djeca i unuci, kako je fra Velimir simbolično i napisao na spomen slici ove obljetnice.

Vinko i Evica već odavno žive na području Širokobriške župe, ali su njihova djeca i unuci željeli da ovo slavlje bude u župi njihova porijekla i vjenčanja. Vinko je, poput mnogih naši ljudi, dugo radio u Njemačkoj, navodi Župa Kočerin na svom profilu.

Spomenimo da je Vinko je rođen u Ljubotićima 9. 9. 1939., a Evica, također u Ljubotićima i to 23. 7. 1936.

Prigodom čestitanja, u veselju i radosnom ozračju, župnik fra Mario ih je pitao kako su tako dugo u braku mogli izdržati, Evica je u šali izrekla: E, brate, nisam ga često viđala!

Vinku i Evici želimo dug život, dobro zdravlje i blagoslovljenu starost! Želimo, također i ispunjenje njihovih želja: da dragi Bog obaspe svakim blagoslovom njihovu djecu i njihove obitelji a njima, kad ih Bog pozove – blagoslovljenu vječnost u raju, priopćeno je iz Župe Kočerin.

Sretna 60. obljetnica!

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.