Široki Brijeg: U utorak u Uzarićima prikupljeno 36 doza krvi | Jabuka.tv

Široki Brijeg: U utorak u Uzarićima prikupljeno 36 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u utorak u Uzarićima kod Širokog Brijega prikupljeno je 36 doza dragocjene tekućine.

Akcija se održala u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići povodom blagdana svetog Ante – zaštitnika ovog sela. Akciji je pristupilo 46 mještana, a 36 ih je uspješno darovalo krv što je hvalevrijedan rezultat s obzirom na broj stanovnika u ovom mjestu.

Bila je ovo peta od ukupno deset planiranih akcija darivanja krvi na području Širokog Brijega u ovoj godini. Akciju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

Domaćin akcije bila je Mjesna zajednica Uzarići, odnosno voditelji aktivnosti darivanja krvi Mario Lovrić i Pero Lasić te uz potporu Tomislava Čerkeza predsjednika Udruge poginulih branitelja i veterana Domovinskog rata.

Svim darovateljima krvi osiguran je besplatan ručak u uzarićkom restoranu ”Kod Gene”.

”Smatramo da svi subjekti u lancu moraju zajedno djelovati i prema svojim mogućnostima doprinijeti boljoj i humanijoj budućnosti za život naših sugrađana u svakom pogledu”, izjavila je tajnica Crvenog križa Široki Brijeg Karmela Skoko.

Iz Crvenog križa napominju da je Zakon o krvi i krvnim derivatima usvojen u federalnom parlamentu te je prošao javnu raspravu, a on jamči svim darovateljima krvi slobodan dan na dan akcije darivanja krvi te još jedan slobodan dan koji može iskoristiti u godini kada god želi.

”Apeliramo na sve poslodavce da u kolektivne ugovore ugrade ovu stavku te da svojim radnicima dozvole slobodne dane kako bi darovali krv i kako bi se time davalaštvo podiglo na još veću razinu”, ističu iz širokobriješkog Crvenog križa.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Širokog Brijega bit će 27. lipnja u Kočerinu u vremenskom razdoblju od 9.00 do 11.00 sati u prostorijama Osnovne škole Kočerin.

Popis svi planiranih akcija do kraja 2017. godine možete pogledati na službenoj Facebook stranici Crveni križ Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj: