Policija u HNŽ-u bogatija za 100 vozila

Primopredajom 31 novog policijskog vozila u utorak je završena nabava ukupno 100 vozila koja su stavljena na raspolaganje organizacijskim jedinicama Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je u izjavi za medije kako je ta vlada pokazala veliko razumijevanje za potrebe MUP-a, podsjećajući kako su, pored nabave vozila, donesene potrebne odluke u vezi s prijemom novih 180 policijskih službenika.

Istaknuo je kako će nabava novih vozila pomoći policiji u učinkovitijem izvršavanju operativnih zadataka te bržem interveniranju i izlasku na mjesto događaja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ustvrdio je kako se ovih dana očekuje donošenje novih odluka o nabavi dodatnih policijskih odora, što je dio planiranih aktivnosti MUP-a i Vlade na materijalno-tehničkom opremanju policije.

Po njegovim riječima, županijska Vlada poduzima značajne aktivnosti i u drugim segmentima koji su važni za rad policijskih struktura.

Kada su u pitanju primanja, premijer HNŽ-a ističe kako se u potpunosti ispunjavaju obveze u vezi plaća, doprinosa i ostalih obveza.

– Osigurali smo 1.500.000 maraka na godišnjoj razini za noćni rad policijskih službenika i rad u dane blagdana. Držim kako policijske strukture u potpunosti mogu biti zadovoljne odnosom Vlade i Ministarstva prema obvezama koje su zacrtane našim planovima i programima – kazao Herceg.

Podsjetivši kako će uskoro biti završen natječaj raspisan za 80 novih policijskih službenika, najavio je i skoro raspisivanje natječaja za novih stotinu, odnosno 88 policajaca i 12 mlađih policijskih inspektora.

Izražavajući zahvalnost Vladi i predsjedniku Vlade HNŽ-a na razumijevanju za potrebe MUP-a, ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda kazao je kako je završetkom programa dodjele vozila, vrijednih više od četiri milijuna maraka, znatno unaprijeđen rad MUP-a, a operativnost i mobilnost rada policije podignuta na višu razinu.

Nakon primopredaje vozila, Herceg i Bevanda održali su sastanak s ravnateljem policije Ilijom Lasićem i drugim najodgovornijim policijskim službenicima.

Predsjednik Herceg je, uz ostalo, pohvalio rad policije na suzbijanju kriminaliteta te osiguranju javnih kulturnih i sportskih manifestacija, ističući kako je učinkovitost podignuta na višu razinu.

Podsjetio je i na aktivnosti Vlade na stvaranju boljih uvjeta za rad policije. Zajednički je ocijenjeno kako, s obzirom na ispunjavanje svih zacrtanih ciljeva, nema nikakvih razloga za nezadovoljstvo i najave štrajkova upozorenja, prenosi dnevni list.

– Pravo sindikata jeste iskazati svoj stav, ali mišljenja smo kako u našim mogućnostima, uvjetima i okolnostima radimo više nego što je realno i više nego u drugim županijama. Kada su u pitanju presude u vezi s kolektivnim ugovorom koje je Vlada naslijedila, ta dugovanja uspješno saniramo– ocijedio premijer HNŽ-a.

Dodao je kako ove godine planiraju izdvojiti dva milijuna maraka za izvan sudske nagodbe, a na isti način bit će tretirani svi korisnici Proračuna koji imaju potraživanja prema sudskim presudama.

Nama niti jednog razloga da bilo tko najavljuje prosvjede jer Vlada u svom radu policiji i obrazovanju daje snažan prioritet, zaključio je Herceg.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.