Široki Brijeg: U tijeku je završna faza rekonstrukcije Ulice fra Dominika Mandića

U Širokom Brijegu u tijeku je izvođenje završnih radova u sklopu projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora C, na dionici Ulice fra Dominika Mandića od restorana “Venecija” do zgrade Druge osnovne škole na Pecari.

Nakon što se prošle godine asfaltirala dionica Ulice fra Didaka Bunitća preko tzv. “Gedžine strane” do izlaza iz grada prema Knešpolju, te dionica Ulice fra Dominika Mandića od restorana “Venecija” do izlaza prema širokobriješkoj zaobilaznici, na red je stigla i druga dionica ulice Fra Dominika Mandića.

Ova dionica ulice bila je neko vrijeme u nedovršenom stanju, odnosno na njoj je bio urađen prvi sloj asfalta, a s jedne strane u izgradnji je bio i popratni nogostup. U ponedjeljak poslijepodne izvođači radova za cijeli projekt izgradnje kanalizacijskog kolektora, “KTM – Brina” d.o.o. Posušje su počeli nanositi i drugi sloj asfalta na spomenutoj dionici i na nogostupu.

Kao što portal Jabuka.tv doznaje na terenu proteklih dana su asfalitrane i druge sporedne ulice koje izlaze na ovu glavnu, kroz koje također prolaze kanalizacijske cijevi.

Jedino ostaje nejasno, zašto se ovoliko dugo čekao završetak ulice koja je jedna od prometnijih u Širokom Brijegu. Ali važno je kako će oni koji svakodnevno prolaze sa svojim automobilom kroz ovu ulicu, imati koliko toliko ugodniji put. Također važno je što će i pješaci, prije svih djeca koja idu u obližnju školu, moći nesmetano hodati preko nogostupa, barem u onom dijelu u kojem on postoji u “normalnoj” širini.

Zbog blizine kuća, na određenim dionicima ove ulice nogostup je vrlo uzak ili skoro da ne postoji, ali zbog privatnih zemljišta izvođači radova nisu mogli pronaći kvalitetnije rješenje.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.