ŠIROKI BRIJEG: U prometnoj nesreći smrtno stradao pješak

Sinoć u 21:30 h PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u mjestu Trn dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao pješak.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta, kao i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg koja je ozlijeđenom pješaku M. Ć. (49) iz Širokog Brijega ukazala hitnu medicinsku pomoć te ga prevezla u SKB Mostar, gdje je podlegao od zadobivenih ozljeda.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Široki Brijeg a očevidom je utvrđeno slijedeće:

U navedeno vrijeme magistralnom cestom M6.1 iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja kretalo je se motorno vozilo marke VW Passat, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao D. K. (31) iz Gornjih Mamića, općina Široki Brijeg.

U kritičnom trenutku ostvaren je kontakt između prednjeg desnog dijela motornog vozila i pješaka koji je prelazio cestu.

Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja od vozača Passat uzet je uzorak krvi kojeg ćemo poslati na vještačenje; također, po nalogu tužitelja danas će se izvršiti obdukcija tijela stradalog pješaka, a na vozilu će se izvršiti vještačenje, priopćili su iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)