Široki Brijeg: U nedjelju predstavljanje knjige Andrije Zeljke “U ono vrijeme”

Predstavljanje knjige “U ono vrijeme” profesora Andrije Zeljke održat će se u širokobriješkom Kinu Borak u nedjelju, 9. lipnja.

U programu sudjeluju:

  • urednik knjige Miljenko Karačić,
  • članovi HKD Hercegovac,
  • ocjenjivačice Mirela Lovrić i Blanka Kraljević ,
  • voditeljica Željka Šaravanja i
  • predstavnik izdavača Gojko Jelić.

Andrija je Zeljko prije svega svestran intelektualac široke naobrazbe. Njegov besprijekoran izričaj i skoro savršen stil odaju iznimno pismenu darovitu osobu, ali i pisca (novinara i /ili književnika svejedno) radnika. Premda površnom promatraču možda ne izgleda tako, Zeljko je desetljećima ulagao u svoju pismenost. Trud mu se višestruko isplatio. U moru nemuštih, neduhovitih i loše napisanih knjiga “U ono vrijeme” Andrije Zeljke predstavljat će pravo osvježenje čitateljskoj publici, napisala je jedna od ocjenjivačica profesorica Blanka Kraljević.

Knjiga sadrži 22 priče koje je autor objavljivao u Matičinu časopisu Vitko izdao je širokobriješki ogranak Matice hrvatske. Na koncu programa autor će se obratiti posjetiteljima, a pročitat će i jednu od priča iz knjige.

Predstavljanje će početi prigodnim filmom redatelja Gojka Jelića “Tri kuma” koji je ekranizacija Zeljkine priče Krnje, Andrija i Lešo, a u kojem uz autora knjige glume glumci Amaterskoga kazališta Didak Marko Knezović Ćopo i Ljubo Mikulić Brajo.

Knjiga od 152 stranice u tvrdom uvezu moći će se po promotivnoj cijeni nabaviti za 20 KM.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.