Široki Brijeg: U napuštenoj garaži pronađena minsko-eksplozivna sredstva

U ponedjeljak, 15. lipnja 2015. godine u 10:00 sati, PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je u ulici Petra Svačića u Širokom Brijegu, u zatvorenom napuštenom objektu, pronađena neodređena količina minsko–eksplozivnih sredstava.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici osigurali su lice mjesta te o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava izvijestili Civilnu zaštitu Mostar, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Djelatnici Civilne zaštite Mostar minsko-eksplozivna sredstva uklanjali su dva dana, a mjesto su osiguravali policijski pripadnici PU Široki Brijeg.

Garaža u kojoj su pronađena minsko-eksplozivna sredstva nalazi se u samom središtu Širokog Brijega, a okružena je Hrvatskim kulturnim domom, gdje je smješteno kino Borak i Glazbena škola Široki Brijeg, stambenom zgradom te kućom u kojoj se nalaze sjedišta nekoliko političkih stranaka.

Pokušali smo kontaktirati Civilnu zaštitu Mostar kao i Upravu za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a kako bi doznali vrstu i količinu pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava, no do zaključenja članka nitko nije odgovarao na naše pozive.

(www.jabuka.tv)

28 komentara

Komentiraj: