Široki Brijeg: U Biogracima održana proslava “Dana škole”

U prostorijama Osnovne škole Biograci održala se proslava njihovog “Dana škole”.

Nastavnici, roditelji, gosti i učenici OŠ Biograci mogli su uživati u programu koji je bio poseban i sa velikom žarom pripremljen. Priredbu su izvodili učenici koji su zajedno s nastavnim osobljem pripremili raznovrsni i prigodni program.

Nakon intoniranje himne “Lijepa naša” nazočnima su se prigodnim riječima obratili ravnatelj OŠ Biograci Stanko Milićević, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predstavnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Mario Mikulić.

Najviše razloga za veselje imala je Sara Milićević, jer ona je ponijela laskavu titulu učenice generacije.

Pored podatka da je odlična učenica tijekom svih devet godina, Sara se isticala i u drugim školskim aktivnostima. Pored dokumenta koji će je na te dane posjećivati tijekom cijeloga života, Sara je dobila punu pregršt drugih prigodnih darova, ali i novčanu nagradu od UNIQA osiguranja.

Pored Sare, nagrade i diplome, dobili su i drugi učenici koji su svojim radom doprinijeli ugledu ove škole, kako u športskim natjecanjima, tako i natjecanju u znanju. Napomenimo samo one najbolje.

Josip Planinić i Ante Čović, prvaci su ŽZH u trčanju na 60 m i bacanju kugle, tu je i niz športskih priznanja za ulične utrke i drugo.

Inače, Blaćani uvijek na prvo mjesto stavljaju šport. Poseban pljesak prolomio se za Anu Rozić, koja je najbolja u pisanju poezije, prvo mjesto joj je dodijelila Matica Hrvatska, a i škola se pridužila.

I učenički list Gradina, proslavio je deset godina uspješnog izlaska, te je pohvaljeno uredništvo lista, na čelu s nekadašnjim urednikom Mirom Naletilićem i sadašnjim Danijelom Paradžikom.

Razlog za veselje imao je zbor škole, a njegovi članovi, zajedno s voditeljem Joškom Sliškovićem, počašćeni su jednodnevnim izletom, priopćeno je iz Uprave Grada Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.