Široki Brijeg u 19 sati pali svijeće za generala Praljka i sve nepravedno osuđene

“U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a pozivamo sve građane na paljenje svijeća u 19.00 sati kod ‘Križa’ na Trgu širokobrijeških žrtava. Na miran i dostojanstven način odajmo počast preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB”, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu pod predsjedanjem Carmela Agiusa izreklo je u srijedu drugostupanjsku i konačnu presudu o odgovornosti političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine nad muslimanskim stanovništvom tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Uz predsjedavajućega Carmela Agiusa, Žalbeno vijeće činili su i suci Liu Daqun, Fausto Pocar, Theodor Meron i Bakone Justice Moloto.

U prvom dijelu suđenja šestorci, prije nego što je general Slobodan Praljak ispio otrov, potvrđene su zatvorske kazne Jadranku Prliću (25 godina)Bruni Stojiću (20 godina) i Slobodanu Praljku (20 godina) te su odbačene žalbe vezane uz sudjelovanje Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.

U nastavku suđenja nakon 14 sati potvrđena je i kazna od 16 godina zatvora Valentinu Ćoriću Milivoju Petkoviću potvrđena je kazna od 20 godina zatvora, kao i Berislavu Pušiću  kazna od 10 godina zatvora. Pušić, koji je zbog zdravstvenoga stanja na slobodi zadnje tri godine, što prije se mora vratiti u Haag.

Tako je završeno izricanje presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u sjeni tragedije generala Praljka, koji je ispio otrov od kojega je oko 14 sati preminuo.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Ja kao Hrvat predlažem bunt i rušenje države koja je neprijateljska.
  Vi braniteljske udruge svirate kako vam kaže HDZ-e…
  Zapalit ću svijeću na svojem prozoru za pokojnog generala a vaše okupljanje je bezveze i beskorisno,sutra će te svi nastavit kao i dosad,i čekat da nešto ušićarite,a ministar branitelja vam je BALIJA koji se naslađuje…

  ŽIVILA HRVATSKA DRŽAVA I HRVATSKI NAROD
  SMRT NEPRIJATELJIMA I AGENTIMA

 • TAKO JE! Psi laju a karavane prolaze! Ko da njih brige za ovog hrabrog covjeka i heroja! Di su oni bili kad se on borio i obranio Hrvatsku i BiH!?”Sramite se HDZ-ovci i nosite Praljka na dusi!

 • hag je pod sapom amerike koja je davno presudila hrvatima gurajuci nas u federaciju.hrvati nikako nebi trebali glasat za ulazak u nato.putin nam nudi treci entitet za razliku od Amerikanaca koji su nam ga oduzeli

 • Papin mali – svaka rijec tocna ,gdje su svi bili prije dok se moglo pomoc .
  Sam sebe i šestorku branio .
  Počivaj u Miru Generale !🕯

 • Pokoj vjecni generalu. Ovo nije dobro za nas hrvate. Ah sto se tice janjetine dabogda nijedna se ovca neojanila. Nekih sve vuk pojede

 • Vi mislite da se neko od njih osjeća loše zbog ovih komentara. Ovi i dalje misle da su Bogomdani i da su ljudi na mjestu. Da im pripada sve što imaju i još o više. Još im nije kasno da se pokaju….

 • Naj bolje bi bilo zamolit gospodu iz banski dvora i cijele hrvatske da nam vise ne pomazu i da ne dolaze. Zuri presednica da posjeti bakira . Odjebi te od hercegovinee

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.