Široki Brijeg: Tisuće vjernika na Uočnici Velikoj Gospi – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Tisuće vjernika na Uočnici Velikoj Gospi

U srijedu, 14. kolovoza u 17 sati ispred crkve Navještenja Gospodinova na Pecari, koja je ujedno bila prva postaja, krenula je procesija s kipom Širokobriješke Gospe koja se tradicionalno održava na Uočnicu blagdana Velike Gospe.

Procesiji se najveći broj vjernika pridružio na Trgu širokobrijeških žrtava, koji je bio druga postaja, odakle su se uputili prema Klancu gdje je bila treća postaja kod kapelice svetog Ante na istoimenom trgu.

Molitvu je predvodio župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu fra Stipe Biško.

Procesija je na Brijeg stigla neposredno prije euharistijskog slavlja koje je započelo u 19 sati u dvorištu crkve Uznesenja BDM gdje se okupilo tisuće vjernika.

Posted by Jabuka.tv on Wednesday, 14 August 2019

Posljednju devetnicu predmolio je župnik fra Stipe Biško, a euharistijsko slavlje fra Jozo Marinčić iz Sarajeva, provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrne. Svečano misno slavlje svojom pjesmom uveličao je Veliki zbor Župe Uznesenja BDM “Sveta Cecilija”.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, već od 5 sati vjernici će imati priliku za svetu ispovijed, a Svete mise bez propovijedi bit će u 5, 6, 7, 8 i 9 sati.

Središnje misno slavlje započet će u 11 sati koje ponovno predvodi fra Jozo Marinčić iz Sarajeva, provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrne, a svečano misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Veliki zbor “Svete Cecilije”.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.