Široki Brijeg spreman za velike investicije

Široki Brijeg počeo je pripreme za velike investicije. Naime, nekoliko lokalnih gospodarstvenika zainteresirano je za otvaranje tvornica pelena i autodijelova, te jedne solarne elektrane, pa je Grad pristupio izradi Plana parcelacije zemljišta za izgradnju tih pogona. Kako se doznaje u Gradskoj upravi, budući investitori su tvrtke “Viktoria” i “Prančiok”, te širokobriješki preduzetnik Karlo Soldo, koji već dugo radi u Austriji.

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, kaže za portal eKapija.com da je početak gradnje moguć već u ovoj godini.

”Najprije krećemo sa parcelacijom zemljišta, a rok za završetak tog posla je šest mjeseci. Siguran sam da će naše službe posao obaviti mnogo ranije, te početak izgradnje ovih postrojenja možemo očekivati odmah po okončanju parcelacije,” kaže Kraljević i dodaje da se zasad ne može detaljnije govoriti o vrijednosti investicija, kapacitetima, te broju potrebnih radnika.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća 27. lipnja poduzeti su bitni koraci za razvoj gospodarstva Širokog Brijega. Prema riječima gradonačelnika, jedna od donesenih odluka je da se izradi plan parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje, gdje bi se gradila tvornica autodijelova.

”Zahtjev za ovaj posao podnio je gospodarstvenik Karlo Soldo, porijeklom iz Širokog Brijega, koji radi u Austriji. On je zainteresiran za kupnju 10.000 metara četvornih zemljišta gdje bi otvorio pogon za proizvodnju dijelova za automobilsku industriju” kaže Kraljević.

Takođe, pristupilo se izradi plana parcelacije za izgradnju pogona za proizvodnju pelena u selu Buhovo.

”Ivan Sabljić iz širokobriješke tvrtke “Viktoria” uputio je 7. ožujka 2014. godine zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta radi izgradnje farme koza. Gradsko vijeće je to odobrilo, ali je tvrtka u međuvremenu zatražila izmjenu plana, tako da će sada graditi tvornicu pelena. Prema informacijama kojima raspolažemo, investitor je odustao od izgradnje farme koza. Osim toga, lokalna firma “Prančiok” planira u Dobrkovićima, kod poslovne zone “Trn”, graditi solarnu elektranu. Investitor je tražio prostor od 20.000 metara četvornih,” navodi Kraljević u razgovoru za eKapija.com

I ovdje nije kraj ulaganjima u sjedište Županije Zapadnohercegovačke. Više od pet milijuna KM planirano je za sustav navodnjavanja, kaže Miro Kraljević, što će znatno unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju u ovom mjestu.

”Projekt rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje treba biti završen do proljeća 2016. godine, a financira ga Svjetska banka. U sklopu toga, slijedi i rekonstrukcija akvadukta na rijeci Lištici. Realizacijom ovog višemilijunskog projekta značajno će se povećati mogućnost natapanja zemljišta, te će biti stvoreni preduvjeti za aktivnije bavljenje poljoprivrednom djelatnošću, što se već osjetilo na terenu i u ovoj godini.

Široki Brijeg će do kraja godine dobiti i moderni autobusni kolodvor na 3.910 metara četvornih. Gradonačelnik kaže za eKapiju da će u ovom mjesecu, javno-privatnim partnerstvom između Grada i tvrtke “Miškić bus”, početi izgradnja kolodvora. Investicija je vrijedna oko 1,5 milijun KM.

Uskoro kreće i izrada strategije za razvoj grada.

”Na sjednici 27. lipnja usvojeno je Rješenje o imenovanju članova Partnerske skupine za izradu Strategije razvitka Grada Širokog Brijega 2016. – 2025. Znači počinjemo s izradom jednog od ključnih dokumenata razvoja našeg grada” kaže Kraljević.

Kao i mnoge druge općine u BiH, Široki Brijeg ima određene beneficije za investitore. Grad je usvojio odluku o smanjenju cijene zemljišta za investitore koji su spremni zaposliti nove radnike.

”Cijena zemljišta može se umanjiti za određeni postotak u zavisnosti od toga koliko je investitor planirao otvoriti radnih mjesta. Ako je riječ o proizvodnoj djelatnosti, cijena je dvostruko manja, pa se tako tržišna cijena po metru četvornom može umanjiti i do 40 posto od stvarne cijene zemljišta.

U Širokom Brijegu postoje dvije industrijske zone. U “Knešpolju” nije ostalo još mnogo prostora za gradnju, kaže gradonačelnik, ali je prije godinu dana, puštanjem u rad pogona kompanije “Feal”, otvorena poslovna zona “Trn”. Ona je udaljena 3 kilometra od grada i nalazi se uz magistralnu cestu M6.1.

”Ukupna površina industrijske zone “Trn” je 128 hektara, a gospodarstvenicima je na raspolaganju 55. Veličina parcela u prvom dijelu zone je od 5.000 do 16.000 metara četvornih, a u planu je da se desetak parcela putem tendera ponudi investitorima za proizvodno-poslovne sadržaje,” navodi Kraljević.

Najveći potencijali Širokog Brijega su metaloprerada (tvrtka Feal), građevinarstvo (Hering, A3), proizvodnja obuće (FBD), poslovne usluge i usluge zastupanja (Mepas, MCI), te proizvodnja duhana, vinove loze, voća i povrća, piše eKapija.com

Gradonačelnik Širkog Brijega kao primjer uspješne kompanije navodi tvrtku “EZ–Engineering”, u kojoj je zaposleno više od 70 inženjera raznih struka.

”Tvrtka je osnovana prije deset godina. Pruža inženjerske i strojarske usluge dizajna u različitim sektorima međunarodne automobilske, avio, željezničke industrije, te brodogradnje. Ovo je jedan od primjera koji bi mogli slijediti budući investitori.

(www.jabuka.tv)

88 komentara

  • tražio zemlju za farmu koza,pa otkrio da može pelene proizvodit..hahaha
   ako je ovo sve od investicija što nam je preostalo,najbolje bi bilo iselit pola općine,druga pola je ionako na državnoj sisi ko ovaj brko i ostali kradezeovci

 • Bit će magareći k…. Ako zna čije su ove tvrtke koje će ,kao uložit,a zna..onda je gluplji od tokmaka.Od Đikića i ovoga s Visoke Glavice očekivat ulaganja? NEKO JE PROLUPAO KO STAR VARBURG.Neka oni prvo reguliraju obveze koje imaju..Osim toga ako je cilj jeptino drnut zemljište onda je to to..

  • Tako je,u doticnog se mjenjaju firme kao carape,a u onog debila s jos debilnijim nazivom firme niti ista ocekujem.Investicijama se mogu navest firme sa stranim ulagacima i visebrojnim zaposljavanjima.

 • blago nama u sirokom,najbolji smo grad,nas gradonacelnik uvik otvara neka radna mjesta,nesto se gradi uvik…neke akcije,nismo uspavani ko ova okolna sela…

 • Lako je produžiti kanal ali DI JE VODA POGLEDAJTE SADA razinu da je bilo vode AUSTRIJA BI KOPALA DALJE TA JELI ONA NAPRAVILA KAPITALNE OBJEKTE,

 • Najprije će farmu koza, pa će pelene, sutra će metle, preksutra lopate. Ima i vodu i bušilicu za vidu, bila je i trgovina i pivovara. Svašta ima a nema ništa. Sve nekakvi planovi na dugu štapu a narod sve manje ima. Mi smo ostali slijepo crijevo i još smo banana država tako da nema od svega toga ništa.UTOPIJA

 • Vele ovi bolje upućeni da gospon iz urbanizma ima tal sa prančiokom.Kolika je cifra u pitanju da hrabro srce zna zatitrat

 • ludo obećanje ludo radovanje….ako je FBD pontecijal u kojem trenutno ima oko 50-60 stupnjeva,max . teror,gdje radnici sjede vani po ivičnjacima da bi pojeli svoj teško zarađeni sendvić i jos da ti je plaća 450km onda stvarno nista nekontam 🙁

  • ma koja voda gradonačelniče? Općina Grude vas je tužila, jeste li platili potpisano i obećano za vodu u Dužicama i Rasnu?

 • ukucajte prančiok doo i izbacit će neke podatke.kaže vako: broj zaposlenih=1. po naški u prijevodu=veš mašina

  • “PRANČIOK” D.O.O. ŠIROKI BRIJEG

   DETALJAN OPIS
   Naziv: PRANČIOK DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ŠIROKI BRIJEG
   JIB:
   Aktivnost: Proizvodnja električne energije
   Broj zaposlenika: 1
   Tip društva: Društvo s ograničenom odgovornošću
   Registracijski broj: 064-0-REG-11-00
   Stanje: Aktivan
   Datum registracije: 27.05.11
   Tip vlasnistva: Privatno
   Adresa: TRG ANTE STARČEVIĆA 6

 • Nema ovdje ništa, ovo su sve šuplje priče, oni koji bi u Njemačku išli raditi, neka se meni jave uskoro ću objavit brojeve telefona. Radim za njemačku agenciju i sve ide po zakonu i ovjerava se ugovor kod njemačkog notara.

 • Nekad je bolje šutit negu valjat nebuloze..Ako su vam te dvije tvrtke ti ulagači bolje da ne ulažu.Nemojte, svega ti ulagat.Eee , načelniče na što si spao ..ali veliš ti nek se nešto priča -ta ovaj narod guta svakakve budalaštine..Ma i nije baš tako.Čuj ulagat će Viktorija i Prančiok..koja smijurija.

 • Je, je Miro..Ali oni i otvaraju i zatvaraju ,i to po deset -petnaest puta.DO SADA SU IMALI OBA PO TOLIKO REG.FIRMI.ŠTO ĆE IM OSIM ZA UTAJU.KOLIKO TI TREBA DA SKAPIRAŠ..Oće,oće oni ulagat ,jadan ti ga Ćorluka i Violeta, Mepas..Vokel..Ovi su jači.Očekuje se bum,nagli procvat Širokog,manje turnira, razvođenje vode po selima(inače u toj vodi smo na razini Etiopije). Ma bit će,bit će vidjet ćete da će bit.Sto posto.

 • ŠIROKI BRIJEG SPREMAN ZA NOVE INVESTICIJE.Od ovoga naslova mi je skocio tlak. Nova investicija vam je bila i skola na lisama bukalo se koliko je miljona uloženo a radnicima Novogradnje Zananstvo koji su tužili i dobili spor jos nije isplacena sva opremnina jednom je dato po 1000 km da zamazete oci . RECENO JE DA ZUPANIJA NEMA NOVACA A OKLEN SAD SRAMOTA I NISTA DRUGO.

 • Pa jasno je ko dan ako neko otvara farmu koza pa preinaci na pelene ko stoji iza tog projekta( prevod- pljacke). Resite Vi gradonacelnice Lijanovice do sada sto su radili i kako pa onda idite dalje.Uvjek ista prica i iste face sve se vrti u krug.Samo budala moze povjerovat u postenu nakanu ovih potencijalni nazovimo ulagaca(prjevod- pljackasa). POZDRAV – ZNA SE

 • azumljivo bolje ista nego nista, Procenat je procenat a kad sades s vlasti nema nista. Vazno da imas a da nizasto ne odgovaras.

 • Poslovni savjet gazdi buduće pelenare.Pravi ogromne pelene za ljude od 150 kila -jer koliko oni mogu sr.t to nije normalno.A i sebi jednu,trebat će i tebi i njima.Koja ste vi ekipa..Bolje bi bilo da nešto radite da narod koji opet sadi duvan ima isti di predat na otkup ,a ne da mora švercovat jer duvanjske nema. A opet ima je, eno je tamo di je i bila. A opet -nema je..oni će tamo nešto ,a ne zna se šta će,ne zna se kome će je dat ,prodat tj.predat, ko što su nekad dali Hotel,Bašču Park i biser prirode Borak “onima” za certifikate koji su sve zajedno koštali kupce 50 tisuća maraka.E moj narode..

  • Samo za informaciju, certifikati su koštali 9000 KM(devettisuća KM), a ne fantastična cifra od 50000 KM koju navodiš. Ukupna cijena poduzeća BORAK ŠB koju su Lijanovići dobili na poklon od HDZ-a ŠB je 300000 KM certifikata čija vrijednost je bila 3% nominalne vrijednosti, što iznosi u novcu 9000 KM. U poduzeće BORAK spada hotel Park, bašča Park i restoran vrelo Borak. Informaciju možeš naći u NN i pogledaj samo sastav UO poduzeća Borak koji je to dao Lijanovićima za nekakav mito ispod stola, zna se. Lijanovići su uvijek bili produkt HDZ-a i HDZ nitko ne može oprati od toga produkta, kojemu i danas pomažu, zna se zašto.

 • Ti sto otvaraju trebate im postaviti uslove o zaposljavanju prijava radnika na pune placu obavezna isplata plata minimalna obaveze poreza.a ne da se on bogati na samom startu sa dodjelom zemljista

 • Da u pravu si Beč..Hoćemo javni natječaj kad bude ta dodjela zemljišta a ne ispod žita. I ja ću se prijaviti.Vidi svega ti treba im dati povoljno,,blaa,blaa.Dajte i meni ili bilo kome drugome jer nemate nikakvu garanciju da će dotični tu išta od rečenog napraviti. Ko pouzdani , imaju dobre reference , pokazali se ,pa im vjerujete.Smješni ste ali bogami miriše to i na mafijaška posla ,jer da nije tako provjerili bi vi šta su radili do sada,imaju li duga državi,koje su i kakve poslove radili a ne tako.Dakle ,javni natječaj mora ići a ne da ti daješ TU ZEMLJU nekome ko da ti je didovina.

 • Završite zapoćeto, šta je sa kanalizacijom veće se trebalo raditi, kad se završi gdje će se kanalizacija spajati.

 • ću, ćeš, će… ćemo, će te, će – futur prvi pomoćnih glagola. Čuo naš gradonačelnik kako priča grudski, pa i on odma ajmo, neće kolega sam obećavati, mogu i ja. Obećanje ludom radovanje. Nema od vas ništa, narod gladuje, ali vi to ne razumite, samo pričate bajke ili ti basne još bolje.

 • Ili ce te to odraditi ko iznosenje satova na ulice tu je neko treba pobrat lovu To samo ima u Avganistanu Civilizirane zemlje ulice ureduju a ne kite ih sa broilima.i ne pitajuc gdje da ih postave koda su oni ulicu.vodu. struju vodili i asvaltirali kad dodem i vidim sve to pitam se pa jesmo li mi stvarno Blesav narod da radi ko sta hoce a mi sutimo

 • Može, dajte im unaprijed tu zemlju povoljno ,ali uz uvjet da u roku godinu ili max.dvije završe tu obećanu investiciju i neka uz svoje obećanje deponiraju po milion maraka kao garanciju na banku, pa ako ne završe i zajebu ko i do sada ,da ovaj narod ima neku korist od njihova zajeba ,a ne opet pojede vuk magarca.Oni uknjiže zemljište -a nama klinac, onda počme priča -problem ovo,problem ono.Ma nemojte nas više branit načelniče,nemojte svega ti.

 • Isto misljenje tako su obiljezili zemljista po japlanici i po D.crncu niko niista ne pravit. Jan natjecanje pa se zna cije je

 • Mlatite praznu slamu. Gonjate frizerke za porez ko jedna prezivljava gdje vam je Libanon. Kladionice.svadbene sale prodavnice ciji radnici nisu prijavljeni.a koe rade i nedeljom petkom i svecom vodili iko time brigu samo se gazde bogati. Korist nema ni grad ni jadne te zena.

 • ova vlast je uspjela što može rijtko ko Ubila je volju za radom kod ljudi Sve što se mpže uništiti oni su uspjeli Jedino su njihovi DŽEPOVI PUNI KO BROD Vidite im imovinske kartice 90tih i 2015 te mislim da i sami neznaju koliko imaju ALI OSTAT ĆE TO SVE DVA METRA ZA SVAKOGA DRAGI MOJI TKZ VELIKI HRVATI

 • Gazda je gradonacelnik i postotak odreduje on
  To je pranje novca i provizija nisu oni ludi badava radit ko je to vidio
  Narod je uvjek badava radio , od turaka pa nadalje ovi najgore.
  Sad ce tockice narodu djelit kao i prije nema vise km- ova.
  U Bovu se par njih slozi onaj ostatak mora za njima .

 • narode moj naivni,ovaj samo maze oci gladnom puku!! Dignimo se i protjerajmo ove sto nas varaju vec 25 godina. Njima dobro a narod ko j…e ….i tako ce to trajati i trajati……..

 • kad će te vratit zemlju stvarnim vlasnicima koju fiktivno
  uknjižavate u 1986 godinu PREVARILI STE PREKO
  15000 GRAĐANA Š BRIEGA da bi vi i oni koji su za vas uživali
  UKNJIŽAVANJE U 1986 GOD PRED JAVNOST DA SE VIDI ŠTA
  RADITE OBIČNOM ČOVIKU GRUNTOVNICA I KATASTAR SU LEGLO
  LOPOVLUKA + A T A C O KOJI SVE FINANSIRA GRADONAČELNIK
  ŠUTEĆ ODOBRAVA SUD POKVAREN I NEMOĆAN

 • Niko u Širokom ne može ništa napraviti osim zemlju ishodovati ajmo reć lagano.
  Samo vreće i strani kapital može .

 • U bovu govorili poslije vode da Seik investira farmu koza
  Kako sada pelene nigdje veze taj seik iz Dubaija se preracuno
  Mozda mi imamo svoje domace fals seike vise nece hlace nosit nego haljine da se zrace
  Pa trebaju pelene

 • za gosta
  REKAO SAM ŠUTEĆ ODOBRAVA A IZA SVEGA STOJE
  JOZO MUSA ataco grupa direkno profitira na toj ra
  ŽELJO PAVKOVIĆ bivši šef imovinsko pravne službe
  VJEKOSLAV DRAŠKIĆ šef imovinsko pravne službe
  BRANKICA bivši šef gruntovnice
  ELIZABETA VUKOJA šef gruntovnice
  BORO ZOVKO šef urbanizma
  GEOMETRI KOPILAŠ BREKALO i još neki
  ali bez sto posto sigurnosti zato su sada bez imena
  SAMO U 1986 GOD DO SADA SU UKNJIŽILI FIKTVNO 1440
  JOŠ UKNJIŽAVAJU za mene je i ovo prijavljivanje stid ih bilo

 • bravo mate A TU TVORNICU PELENA OBJESITE MACKU OD REP PREKO TOGA SAMO PERU LOVU e moj naivni narode a vidim po ovim komentarima da je narod svjestan sta se radi meka i to je napredak

 • mate ima tu još imena za koje znaš. reci ih slobodno. čemu sve krit. kraljevića su ponile pare. u početku je bio kolko tolko normalan ali kad su se uvatili u kolo u lopovluku nema izlaska. samo peri deri pa su mu sad i đikić i jere uspješni poduzetnici. di su ugovori za koncesiju s miškićem. je li ih iad iko vidio.

 • Jebem Miru Kraljevića i sve ove ulagače , stoko jedna stidite se . Pa pričate tu o ulaganjima , šta je sa Lijanovićima i turčinom ??? Upravo je Kraljević dao blagoslov turčinu za pokretanje mesne industrije na Visokoj Glavici .. Kako to ne napišete ??? Kraljeviću gdje si bio kad su radnici štrajkali na Visokoj G. ??? Otišli ste dati podršku braniteljima u HR , a u tvom gradu nisi … ??? Kako,što – kurva o poštenju … Želim ti dugu starost , tešku bolest !!!

 • Unistili svoje sugradane i suseljane Sram vas bilo mozete ponistit i ovaj komentar
  Dragi moji ponistite blato je dobilo aserihiju coli pozdrav

 • Di je VODA na PRIVALJU, Kocerinu,Ljuboticima kako te nije sram pojaviti se u tim mjestima na Kocerinu si bio svaku vecer za Petrovdanskog turnira i dobro si se najeo a nemamo VODU u 21 st. SRAMI SE , ova navedena mjesta ce te pamtiti po ZDERANJU po nicemu drugom jer NICIJA NIJE DO ZORE SJALA i mani se price da si dao pare jer MI I DALJE NEMAMO VODU evo dotrajem vec 3 cisternu po 80KM dosta mi je i tebe i oni tupsona oko tebe sto ti lizu …tu pricas o razvijenosti opcine MA DAJ MOLIM TE MANI SE SUPLJE PRICE GRUDE su za nas Amerika i zapamti ovo ti je zadnji glas sto sam dao tebi na proslim izborima jer nista ama bas nista nam nisi napravio osim DERNEKA i pustih OBECANJA

  • Istina, Grude su uistinu za Široki Amerika, jer imaju normalnu upravu i ko čoviku će ti svi pomoć bilo da si došao u dom zdravlja, općinu, katastar, policiju…. a ovo u nas je bože sačuvaj. Vodu ne treba niti spominjati, jer naša općina još nije platila dugove prema Grudama za vodu po lokalnim selima iz općine ŠB, tako da će Kočerin i Privalj teško dobit vodu, a imate i lokalnog šerifa za kojeg ste glasali pa bi bilo vrijeme da se i on malo pokaže. Nije igralište kog škole dovoljno za jednog mandata, zar ne?

 • Od tvornice neme nista vadese Miro i Topic prevarijo Dikic za zemljiste p moraju lupat onibi volili da su koze bilobi kozlica oni samo dernece

 • Otkad znam za sebe ili od rata na ovamo sam uvjek davao glas za HDZ ,za ove i ovakve.I doista sam glupan i sam sam kriv djelom što ja na Kočerinu nemam vodu,što je anarhija u našemu Širokom.Slušam prije dva dana općina Posušje uvodi reda u ove reklame,reklamne panoe oko prometnica a naši samo kunjaju.Pa zar nije sramota onaj jedan pano na Privalju koji se nalazi na izlazu od Kočerina na cestu za Grude u onom samom dnu onog trokuta.Pa ,ljudi moji neko će radi jebe.og panoa izgubit glavu ondje ali nitko ne reagira.E, moji Privaljčani uzmite traktor i povalite ono jer vaš predsjednik MZ Dario ne smije zucnit i zamjerit se Ševi i ostaloj sviti a čija reklama i je na istom.A to što piše na njemu da “nikad nije kasno” e bogami je.Nikad više nećete dobit moj glas ni od mene ni moje obitelji, samo neka se pojavi bilo tko normalan za koga se može glasovat.Pun vas je k…. više.A glede investiranja od strane Đikića i Lijanovića i podrške od ovog lika nikome ništa nije jasno..da nije alkohola u pitanju ili nekakva bunika?

 • žao mi je reći ali oni komunisti prije rata
  su bili manje korumpirani da ne kažem lopovi
  sud je bio brži i pošteniji

  • Pa Nino ovi su jasno pokazali da su najveci neprijatelji Hrvatskom narodu.U to nebih svrstao samo HDZ u to spada i HSP i vecina drugih.Čast izuzetcima za koje ja osobno ne znam odnosno nema ih.Sve je to stoka.
   Treba se narod ustati i traziti da se javno objelodani za svako politicara u koliko je nadzornih odbora bio,naime oni su preko nadzornih odbora ubirali silne novce kao oni nesto nadziru a sta god su oni nadzirali to je il upropasteno il dato zabadava

 • sljedeći gradonačelnik TOMA ŠAŠKUROV
  KAKO TO DA SE OVO ZNA 4 GOD PRIJE IZBORA
  OBEĆALI SU MU ZNA SE KO e jesmo majmuni

 • dosta više lopova i prevaranata u gradu. trebaju i takozvani mali ljudi živit.kakav miro đikić toma i ostala bagra treba im oduzet sve pa nek rade u viku

 • mi bi poželili našem gradonačelniku da do
  kraja života dobije PROLJEV mogao bi stalno
  jesti i piti bez prekida
  ko jebe narod

 • Sve firme politicke niko nije ulozio novac sve na lizing s pravom vlasnistva
  Gdje to jos ima privatni kolodvor valjda od grada ko je i financiro
  Dosta lazi narodu

 • ajde sta kukate uvik,otvara se investira nas miro vi se zalite,boze podrzi ovakvih nacelnika i sto vise ljudi,miroo uz tebee smoo razvio si s.b ko nikoo…

 • Samo pricate zasto se ne ustanete na noge i ne blokirate sve dok vam se ispune zahtjevi od smijene u vrhu Do isplate radnika

 • Polja zarasla u sikaru umjesto da se usmjere poljoprivredi sve se uvozi
  Ljudi nemaju nikakve poticaje kad ih potrose za koze i pelene i ko zna sto sve ne
  Nema nitko snage suprostavit se ovim neradnicima iz vlasti

 • Gledam ovamo se rade kanali(i neka su),vodovodi postoje odavno a na Kočerinu niko ništa.Pa moj Miro zar taj narod gore ne zaslužuje da ima vodovod a ne da crkaje bez vode.Osim toga zašto se ono polje na Kočerinu ne prokopa malo kud teče voda kako nebi plivalo a bilo bi i nekakve vode da se može zalit štogod.Ljudi masovno sade duvan opet ali boli tebe k… za to ti hoćeš da prodaš i duvanjsku .Pa ,kako to ,di ćemo mi predavati taj duvan ili nas ti unaprijed prisiljavaš na šverc. Da je narod pametan doći tamo ili pred općinu i dat ti lacu..Đikić će investirat i Prančiok? Koja blamaža i prosipanje,daj budi realan i ne provaljuj se svega ti.Uradi ono što ima značaj za tisuće ljudi,ovo što ti gore spominjem a mani se ti ovih tipova..osim ako nije tal.

 • Čuj industrijska zona Trn.Misto Trn ima više od dvije tisuće stanovnika i baš su tu na Trnu namjerili se graditi i praviti industrijsku zonu. Pa nemore čovik od onog gladnog i pohlepnog Feala, čestito ni prozor otvorit. Em, smrdi korito Ugrovače, em tuče i bruji ko da je bitka kod Staljingrada tek započela, a kad će završit ,to brez mlade ciganke valjda niko ne more znat!
  Poslovna zona Trn je primjer kako se radi na Veliki Petak, na Veliku Gospu, radi se na Božić i na sam Uskrs. Ma uvijek se nađe tih nekolko jadnika koji moraju raditi za svoje bjedne siromašne gazde, sumnjive ratne i poratne tajkune koji su i sami odrastali u teškoj bijedi i siromaštvu, pa stoga nemaju ni sluha ni srca , a ja bih rekao bogami ni zrna u glavi-kako bi radnicima priuštili krvavo zarađeno i pristojan kakav takav zaslužen odmor.
  Što se tiče ovih drugih sranja u Buhovu, eto ispričavam se ,u stvari pelena za sranja,mišljenja sam da od svih tih pustih priča i obećanja na kraju neće ostati ništa osim govana (ispričavam se unaprijed)koja će plutati po površini.
  Netko će vjerojatno zajebat nekog drugog , dignut kakav kredit, maznut lovu i eto miran si barem neko vrijeme,možeš bezbrižno živit na tuđi račun.
  Tanka su sva ta ulaganja. Valjda samo slijepcu to nije jasno.
  Oni koji mogu ulagati i zapošljavati ljude to neće.AKO KOJIM SLUČAJEM ko feal i otvore kakav pogon u čast i slavu svemirskih istraživanja zaposle svega 5-10radnika. Lijanovići odnosno crni Turčin ni tolko.
  Ostali malo ili nimalo, tako da moreš samo Boga molit da upadneš u kakvu dobrostojeću državnu firmu. Tamo su plaće još kako tako i pristojno dobre ili odlične. Recimo električno, pošta ,škola. Sigura je sigura , možda ni posao nije baš težak, a odmor je siguran i zagarantiran. Nije kao kod ovih siromašnih bivših seoskih pustahija, koji ne znaju ni za nedjelju ni za petak ni za svetak. Samo crnči i radi kod modernog feudalca, njegov did ili baba su još spavali zajedno s kozama i ovcama u toru , ali eto on baš danas mora imati vilu,jednu ili više njih -milijunski vrijedne.
  Tako je to kas se lončiči pobrkaju ,kad se sirotinja priko noći najede i nasiti. Ne moreš je više nasitit ini zadovoljiti.Dobro kaže naš narod . Najgora je gladna uš!Nikad joj dosta. Da more ta gladna uš bi dan i noć produžili barem na dvadeseti devet sata da mogu više zaradit na tuđem ropskom i slabo plaćenom radu. Zato od tih jadnih uši, samo naivni mogu očekivat bolje sutra.

 • Za preplanuli Joe. Točno tako kako si potpisa. Inače ne čitam duge komentare ali tvoj sam pročitao s guštom jer mi izgleda kako si uspio misli svih nas kulturno sročit u tekst. A ti gradonačelniče ako si pročitao i pola ovih komentara sve ti je jasno! Kaže brko kapitalna ulaganja u navodnjavanje pa jeba te kenjac daj na ovaj jadni Kočerin bar kap pitke vode. Otiđi ti Miro u Viko i tamo provedi 8 sati, samo sjedi na stolici pa će ti biti sve jasno!

 • Normalan covjek prije nego pocme temelje tvornice prouci dobro lokaciju
  Bovska kozara na brdu gdje i pripada a tvornica da je bila u planu nebi bila na brdu
  Samo sitnica o prjektu , niti je planirano ni trudom svojim zasluzeno . ?

 • Ćemo mi svi otići u pm…..ako se ovako nastavi…..pošto su mi ti tzv projekti odavno poznati….kao npr.duvanjski stanica itd.na naslovnicama voljenim nam tiskovina…..bila bla bla bla….brko ne kaki idi jedi meso i zovi sve svoje jatake a nas koji nešto moždano radimoooo i uopće radimo ne zavodi u napast…..zar nije moguće navesti da sve ama baš sve u širokome izgradile privatne ruke našeg naselja kako prije rata tako i sada i u buduće…..ili naski sucim se falis brko bgt. Jesam li pismeniji i od sebe samoga ili lip lipsi nume….a VI koji se bojite istine što uopće…..radite…..na tome što od g praviti pitu…….

 • Šta bolan načelniče bijaše sa Gedžinom stranom.Šta si poduzeo da do onog rugla ne dođe, jeli iko odgovarao za onaj kaos od ceste što ide nizbrdo prema Čulini.Ne da si jadan i smotan nego i ne radiš svoj posao.Onde će neko vrlo brzo izgubit glavu radi onih rupa pa šta ćeš onda načelniče.

 • Je tudjom kitom pm mlatiti…tako i ovaj brko i slični njemu iz svih političkih opcija partija stranaka crkava društava….organizacija itd.svi ste ama bas svi dno dna bez imalo osjećaja za rad sve teški nerad…..sve što koristite ili imate je drugi netko stvorio ili platio….uglavnom naučite lekaciju nema dzabe rucka neko od nas je to vam platio….

 • Je mnam tzv.Gedžina strana uređena..nema šta.Ogledalo tehnike,tehnologije,znanja a bome i poštenja.Sram vas bilo ,stoko jedna.

 • Koja katastrofa u mom Širokom ovo nema na daleko.Nedavno članak kako će onaj neki T.Kraljević otvorit Veeelikiii kamenolo na Polugrini, da će zaposlit ljude.Ma dajte ne budite smiješni i ne lupetajte i ne obmanjujte ovaj narod.Pa taj lik je anti talent za sve a za biznis da i ne govorimo.Kad mu se pokvare rojsove makinje koje su maznuli zajedno neće imat za germe..A i ovi gore nisu ništa bolji.Sjećam se jednih novina i duplerice kad je đikić najavljivao stotine i stotine uposlenika ,nekakva bravarija,kič..i di je to sad?Oladite maločak ako je to ikako moguće jer nije fer pisati pizdar.je.

 • Mogu Dikicevi radnici i nedjeljom cekicat do Pavo Misu Sluzi ne smeta da 100km .
  Cak ce i pohvalit selo se ureduje .

 • Svi vi ovdje prdoklacite i pričate u vjetar a sutra kad budu izbori ….opet je HDZ najbolji …a da upitao bih i ja nešto lika načelnika…šta gradi tajnica Nada ,dao si i njoj 4000 M2 u Mokrom u svojoj tražbini jazbini?

 • Sve su razdjelili ali lako je dijelit tude nije svoju djedovinu .otimaju i djedovinu samo neznam dokle ce to trajat kad ce netko reci stop nepravdi.

Komentiraj: