Široki Brijeg: Skrivio prometnu i pobjegao

Policijski službenici PU Široki Brijeg otkrili su identitet vozača koji je 8. svibnja 2015. godine skrivio prometnu nezgodu u kojoj su tri osobe zadobile tjelesne ozljede, i u kojoj je na trima putničkim motornim vozilima nastala velika materijalna šteta.

Prometna nezgoda dogodila  se 8. svibnja oko 19:55 sati, na magistralnoj cesti M6.1, u mjestu Visoka Glavica.

Policijski službenici PU Široki Brijeg izvršili su očevid te uzeli iskaze svjedoka, čime je utvrđeno slijedeće:

U navedeno vrijeme magistralnom cestom M6.1 iz smjera Posušja kretalo je se pmv marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji građanin s područja Širokog Brijega, a iza njega su se kretali teretno vozilo marke “OM” tip 40, kojim je upravljao tada nepoznati vozač i pmv marke VW Passat, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji građanin iz Širokog Brijega, dok se iz smjera Širokog Brijega kretalo pmv marke VW Golf, HR registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač iz Mostara.

U jednom trenutku nepoznati vozač teretnog vozila marke “OM” počeo je pretjecati pmv marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji vozač, pri čemu je teretno vozilo zakačilo pmv i na njemu izazvalo materijalnu štetu, te je istodobno ugrozilo vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera; u tom trenutku, iz smjera Širokog Brijega naišlo je pmv marke VW Golf, HR registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač koji je, da bi izbjegao sudar s teretnim vozilom marke “OM”, sa svojim vozilom skrenuo na pješčano proširenje pokraj ceste pri čemu je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se potom vratilo na kolnik gdje je ostvarilo kontakt s pmv marke VW Passat, koje se kretalo iz smjera Posušja.

Vozač teretnog vozila marke “OM” udaljio je se s mjesta događaja.

U ovoj prometnoj nezgodi tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja zadobili su 52-godišnji vozač Golfa HR registarskih oznaka, te 37-godišnji vozač Passata i 31-godišnja suvozačica u Passatu, dok je na trima putničkim motornim vozilima nastala velika materijalna šteta.

Nakon izvršenih brojnih provjera policijski službenici PU Široki Brijeg utvrdili su identitet vozača teretnog vozila marke “OM”.

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je teretnim vozilom marke “OM” upravljao I. N. (37) iz Širokog Brijega.

Također, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je I. N. (37), na opisani način, skrivio prometnu nezgodu u kojoj su tri osobe zadobile tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, i u kojoj je na trima putničkim motornim vozilima nastala velika materijalna šteta.

I. N. (37) je saslušan u službenim prostorijama PU Široki Bijeg te će PU Široki Brijeg, nakon što sazna stupanj tjelesnih povreda stradalih osoba (odnosno, nakon što zaprimi ozljedne listove), protiv istoga podnijeti odgovarajuću prijavu, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)