Široki Brijeg se uz svijeće i molitvu prisjeća stradanja Vukovara i drugih mjesta

U nedjelju 17. studenog 2019. godine, u predvečerje obljetnica uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada grada heroja Vukovara, na Trgu širokobrijeških žrtava održana je “Večer sjećanja”.

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika poginulim braniteljima odana je počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj.

Unatoč lošem vremenu okupio se veliki broj građana koji su svojim dolaskom pokazali kako Široki Brijeg ne zaboravlja Vukovar, ali i sva ostala hrvatska stratišta.

 

Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Trusine, Vareša, Križančeva sela i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima, poručili su u priopćenju iz GO Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg, koji tradicionalno organiziraju ovaj događaj.

Članovi GO Mladeži HDZ BiH Široki Briejg tradcionalno se večer uoči dana pada Vukovara prisjete hrvatskih žrtava

S druge strane pripadnici navijačke skupine Škripari Široki Brijeg zapalili su svijeće ispred murala posvećenog Vukovaru u Ulici Matije Gubca blizu Kina Borak.

Škripari su zapalili svijeće ispred murala posvećenom Vukovaru

Članovi širokobriješke Frame također su najavili kako će se kao i dosadašnjih godina, okupiti navečer na Brijegu u ponedjeljak 18. studenog te će se uz molitvu i pjesmu spustiti na središnji trg gdje će upaliti svijeće.

Pozvali su sve dobronamjerne ljude da im se pridruže, a njihovo okupljanje počinje u 19 sati.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.