Široki Brijeg: Sanijela Matković predstavila zbirku “Mističnim tragom suze”

U srijedu 12. travnja 2017. godine u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, s početkom u 19.30 sati, održana promocija pjesničke zbirke “Mističnim tragom suze” autorice Sanijele Matković.

Promociju knjige organizirao je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a predstavljanje je vodila Željka Šaravanja.

Nazočnima se prvo ispred Ogranka Matice hrvatske obratio Gojko Jelić, koji je autorici čestitao na objavljenoj pjesničkoj zbirci i u ime izdavača.

Poslije njega, obratila se i Milena Jukić Bandić, autorica predgovora ovoj pjesničkoj zbirci, koja je istaknula da pjesnička zbirka čini sintezu žive Božje riječi i snažne emocije. – Stihovi plastično prikazuju čovjekovo traženje smisla, a pjesnička zbirka uspostavlja ravnotežu između ljudskoga i božanskoga, rekla je Milena Jukić Bandić.

Recenzent fra Vendelin Karačić pjesničku zbirku “Mističnim tragom suze” nazvao je prvom meditativnom zbirkom u Širokom Brijegu. Posebno je istaknuo vrijednost spontanosti u stihovima zbirke te je zaključio da je zbirka dobro došla da se ostavimo receptura i procedura te Bogu počnemo prilaziti “tepanjem”.

Na kraju se nazočnima obratila i spisateljica Sanijela Matković, koja je kazala da je zbirka u stvari nastala 2012. godine, a sada je došlo vrijeme za objavu. – U njoj su moja razmišljanja o sedam posljednjih Kristovih riječi, o Isusu u najtežim životnim trenucima – rekla je Sanijela Matković.

(www.jabuka.tv)

 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.