Široki Brijeg: Prikupljanje podataka o zemljištu koje nije upisano u RPG

Grad Široki Brijeg obavještava poljoprivrednike o prikupljanju podataka o obrađivanom poljoprivrednom zemljištu koje nije upisano u RPG na osnovu dopisa iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pozivamo poljoprivrednike koji obrađuju poljoprivredno zemljište, a koje do sada nisu mogli upisati u registar poljoprivrednih gospodarstava da izvrše prijavu površine i kategorije takvog zemljišta u gradskom uredu za RPG najkasnije do 20. prosinca 2023. godine, poručuju iz Grada Širokoga Brijega.

Kako se radi o prikupljanju preliminarnih podataka, za prijavu takvog poljoprivrednog zemljišta klijent ne treba dostavljati nikakve materijalne dokaze nego će prijavu izvršiti putem usmene izjave o površini i kategorijama poljoprivrednog zemljišta koje obrađuje, a koje nije uneseno u RPG.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona: 039/702-851.

Dopis možete pogledati OVDJE.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

7 komentara

 • Treba objasniti javno zašto se prikupljaju podaci i da ljudi znaju i ne propuste nešto ili je možda bolje propustiti?
  A ne samo šturo napisati kao i sve drugo kad pitaš one koji primaju plaću za svoj posao, a tiče se zemlje, samo visokim tonom nešto izgovore, pa čovjek ode da još manje zna nego kad je došao,i nerjetko kažu uzmi odvjetnika,kojem sve objasne i sve vade.
  Malo strpljenja za stranke i posao treba.

 • Što se radi, zašto se radi?
  A MOŽDA ZATO DA ONAJ ZLOJEB GATES U Hercegovini pokupuje svu plodnu zemlju kao što je zadnjih desetak godina pokupovao milijune hektara najbolje zemlje u Americi i sada u u UKRAJINI..Taj zlojeb ne kupuje više računalne tvrtke jer to je danas , zapravo odavno demode.Danas, vrijedi samo zlato, nafta , plin i kvalitetna zemlja..ZATO S SLAVONIJA ISELJAVA I RASELJAVA PO NAPUTKU ONOG BRISELSKO Lutka Plenkovića.

 • Što se radi, zašto se radi?
  A MOŽDA ZATO DA ONAJ ZLOJEB GATES U Hercegovini pokupuje svu plodnu zemlju kao što je zadnjih desetak godina pokupovao milijune hektara najbolje zemlje u Americi i sada u u UKRAJINI..Taj zlojeb ne kupuje više računalne tvrtke jer to je danas , zapravo odavno demode.Danas, vrijedi samo zlato, nafta , plin i kvalitetna zemlja..ZATO SE SLAVONIJA ISELJAVA I RASELJAVA PO NAPUTKU ONOG BRISELSKO Lutka Plenkovića.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.