Široki Brijeg: Prestavljena knjiga akademika Bože Žepića – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Prestavljena knjiga akademika Bože Žepića

U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg i uz pokroviteljstvo Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u hotelu ‘Park’ održano je predstavljanje knjige ”Nacija i nacionalno pitanje” autora akademika Bože Žepića profesora emeritusa Sveučilišta u Mostaru.

O knjizi su govorili akademik Josip Muselimović, dr. sc. Mile Lasić izv. profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i autor akademik Božo Žepić.

Na samom početku programa predstavljanja knjige ”Nacija i nacionalno pitanje” autora akademika Bože Žepića nazočne je pozdravio Gojko Jelić predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske.

Dr. sc. Mile Lasić izv. profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljajući knjigu izložio je sedam ključnih odrednica koji se tiču rješenja nacionalnog pitanja u BiH. Lasić je istaknuo tezu autora da je u najnepovoljnijem položaju hrvatsko pitanje, s napomenom da niti jedan narod u BiH nema u potpunosti riješeno nacionalno pitanje.

‘Knjiga akademika Bože Žepića je prvo znanstveno djelo izišlo u nakladništvu HAZU BiH i preporučujem je svima vama da je pročitate’, rekao je između ostalog predstavljajući knjigu akademik Josip Muselimović glavni tajnik HAZU BiH.

Autor knjige akademik Božo Žepić zahvalio je svima koji su doprinijeli da se predstavljanje knjige održi u Širokom Brijegu pritom čestitavši dobivanje statusa grada. ‘Za Bosnu i Hercegovinu sve su opcije otvorene, ja zagovaram mirno rješenje da se narodi na referendumu odluče žele li živjeti zajedno ili odvojeno. Bosna i Hercegovina cijela iz tri dijela’, rekao je akademik Božo Žepić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Nelica Čuljak, Karlo Miličević i Marija Žepić, a program predstavljanja knjige ”Nacija i nacionalno pitanje” vodila je Željka Šaravanja.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.