Široki Brijeg: Postavljena zaštitna ograda na opasnom zavoju u Klancu

U ponedjeljak je na kritičnom mjestu u Ulici Alojzija Stepinca u Širokom Brijegu postavljena zaštitna ograda.

Zaštitna ograda u dužini od 120 metara postavljena je na oštrom zavoju u naselju Klanac kod Gradske mrtvačnice gdje se godinama događaju prometne nesreće, a pogotovo za vrijeme kišnih dana.

S obzirom da vozače od velike provalije i slijetanja u korito rijeke Ugrovače nije dijelilo ništa, postavlja se pitanje zašto ograda nije postavljena ranije. Zabilježeno je nekoliko izlijetanja u provaliju, no na svu sreću nije bilo smrtnih posljedica.

Zavoj će i dalje ostati jednako kritičan i opasan, no barem je postavljena ograda koja bi trebala spriječiti slijetanje automobila u provaliju.

Nakon ovoga, logičan i zasigurno prijeko potreban korak, će biti učiniti kolnik grubljim kako bi se spriječila moguća proklizavanja. Također, apelira se vozačima da u ovom zavoju maksimalno prilagode brzinu trenutačnim uvjetima na cesti.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • ovdje nije bila potrebna ograda nego izrezbariti cestu. ova bankina košta 15.000,ooKM KM a rezbarenje bi bilo cca 500,00KM. Isto da imate kuću bez otvora i fasade, bez parketa i otvora, a u nju stavljate namještaj

  • Sve je dobro što se uradi. Valjalo bi malo ove iz puteva čačkat da malo bolje asfalt prave jer im je ovaj za krasni .urac. O pripremi da ne govorim. Valjak je u njih pojava ko svemirski brod i onda kad prođe par kamiona i cisterni cesta bude ko da je 100 ležeći policajaca. I za one šahtove nek nađu vježbalište pa dobro izvježbaju postavljanje i onda dođu radit na cestu. Trnom kad dolaziš u Široki svi voze skoro sredinom toliko su stručnjaci to obavili posao da je to za plakat. Djecu iz vrtića da su doveli bolje bi to izravnali i za ovo samo može ćorav i bezobrazan reć da nije istina.

    • To sam i ja kontao kad sam išao niz Brig… Da mi je vidit ekipu koja je zadužena za održavanje cesta XD hahahaha
      kojom li su samo političkom linijom postavljeni na radna mjesta?!?!?!?!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.