Široki Brijeg: Pokazna vježba prve pomoći nakon teže prometne nesreće

Pokazna vježba pružanja prve pomoći u suorganizaciji Crvenoga križa Županije Zapadnohercegovačke i Doma zdravlja Široki Brijeg održat će se u subotu u Širokom Brijegu.

Pokazna vježba započet će u 12 sati na Trgu širokobrijeških žrtava, a organizirana je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći kojeg Međunarodna federacija društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) obilježava još od 2000. godine.

Ovogodišnje obilježavanje odvija se pod sloganom “Prvi odgovor u nesrećama na cesti“.

U pokaznoj vježbi sudjeluju učenici Druge osnovne škole Široki Brijeg, pobjednici Županijskog natjecanja iz prve pomoći, volonteri Crvenog križa te pripadnici tima Hitne medicinske pomoći (HMP) Doma zdravlja Široki Brijeg.

Ovom vježbom Crveni križ želi kod građana podići svijest o važnosti prve pomoći kojom se spašavaju životi, posebno kad su u pitanju prometne nesreće, priopćeno je iz Crvenoga križa ŽZH.

Pokazna vježba prikazat će unesrećene u težoj prometnoj nesreći, kojima pokušavaju pomoći prve osobe koje su stigle na mjesto prometne nesreće, a zatim brzu intervenciju tima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg.

Nakon pokazne vježbe, Crveni križ u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg, dijelit će kutije prve pomoći onim vozačima koji iste nemaju u svojim vozilima, iako su zakonom obvezne.

Molimo građane koji to žele ili se zateknu blizu Trga Širokobrijeških žrtava u subotu u 12 sati da nazoče ovoj nesvakidašnjoj vježbi te ispune test o ponašanju na cestama, zaključeno je u priopćenju Crvenog križa ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.