Široki Brijeg: Pijani vozač priznao da je skrivio nesreću sa smrtnim ishodom

Na današnjem ročištu povodom izjašnjenja o krivnji, pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu, optuženi Emir Zaimović (48) državljanin Crne Gore, priznao je krivnju zbog počinjenja kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 2. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333. st. 1. KZ F BiH.

”Emir Zaimović se tereti da je 15. lipnja 2017. godine, u mjestu Potkraj kod Širokog Brijega, pod utjecajem alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao osobnim vozilom marke Renault Laguna karava, iako je bio svjestan da u takvom stanju može dovesti u opasnost život ljudi, na što je pristao, pa je u jednom trenutku krećući se magistralnom cestom iznenada prešao na suprotnu kolničku traku i svojim vozilom Renault udario u vozilo marke VW Passat, posljedicom kojeg udara je vozač u istom vozilu M.I. od zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo na licu mjesta.

S obzirom da je optuženi Emir Zaimović priznao krivnju, daljnji korak jest, upućivanje predmeta Vijeću kaznenog odjeljenja koje će razmotriti izjavu o priznanju krivnje, te ukoliko Vijeće prihvati izjavu o priznanju krivnje, nastavit će se s raspravom za izricanje kazneno-pravne sankcije optuženiku, a ukoliko pak Vijeće odbaci izjavu o priznanju krivnje provest će se redovni postupak”, izjavio je viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Josip Aničić.

(Bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.