Široki Brijeg: Otvorena izložba dječjih radova u vrtu ateliera Vučković

Sinoć je u vrtu ateliera Vučković u Širokom Brijegu otvorena izložba dječjih radova nastalih na ljetnim radionicama Likovnog studia En Face.

Radionice su vodile akademske slikarice dr. art Dragana Nuić-Vučković i Karolina Marušić tijekom srpnja i kolovoza, s djecom od 5 do 13 godina. Tema radionica bila je “Boje ljeta”.

Tijekom prve radionice djeca su upoznata s ciklusom slika Vasillya Kandinskog, te su crtali i slikali izmaštane pejzaže, neobične animalne motive, jastučiće za šarene ljetne snove…

Na drugoj radionici predstavljena je Sofija Naletilić-Penavuša, te su djeca modelirala u glini, i otkrivala nove crtačke i slikarske tehnike.

Malim izlagačima predstavljena je i slikovnica “Mjesečar” akademske slikarice Andrijane Mlinarević-Cvetković, koja je sa svojom kćerkom ilustrirala pjesme Antuna Branka Šimića.

Izložbu je otvorila akademska kiparica mr. art. Vesna Vuga Sušac, kazavši da su ovakve radionice poželjne jer se na njima razvija dječja kreativnost i slobodno likovno izražavanje bez šablona, te pohvalila roditelje koji su prepoznali i prihvatili ovakav pristup rada s djecom.

Naglasila je i važnost likovnog odgoja i likovne kulture općenito, kojima se kultivira ličnost i usmjerava na divergentno mišljenje.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.