Široki Brijeg: Otvara se izložba “U novim okvirima”

Otvorenje izložbe “U novim okvirima” održat će se u ponedjeljak, 20. prosinca, u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg (FMGŠB) u 19:00 sati.

Gvardijan, ravnatelj FMGŠB-a fra Ivan Marić kazao je kako se ovom izložbom Galerija predstavlja javnosti i svim ljubiteljima umjetnosti radovima umjetnika 20. i 21. stoljeća iz vlastitog fundusa koji ujedno i prvi put predstavlja javnosti, priopćeno je iz širokobriješkog Franjevačkog muzeja i galerije.

Ova, deveta po redu izložba u vlastitim prostorima ove godine, ne nabrajajući gostujuće, nipošto ne želi po kraju građanske godine donijeti zaokruženu cjelinu, nego upravo na njoj tradicionalno već desetljećima predstavlja Katolički kalendar za sljedeću Godinu Gospodnju, kazao je Marić.

Dodaje kako FMGŠB time daje znakove života unatoč poteškoćama vremena, pitanjima smisla i mnogim napuštenostima, te da izložba “U novim okvirima” nije nagovještaj novih smjernica, nego baština.

Ovaj osvrt na izložbu kojom se obilježava uspješna godina djelatnosti FMGŠB-a u mnoštvu ponuđenih umjetničkih djela različitih dimenzija, stilova i tehnika nije preostalo drugo nego progovoriti o umjetnosti samoj koja je sposobna zakriliti čitava čovjeka. No, ipak će svaki izložak za sebe u novom ruhu progovoriti kroz svoj prikaz bilo da je portret, autoportret, figura, veduta, pejzaž, mrtva priroda, kazao je Marić.

Izložba ostaje otvorena do 26. siječnja 2022. godine.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.