Široki Brijeg: Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika i književnosti

U cilju jačanja ljudskih i profesionalnih kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JU Zavod za odgoj i obrazovanje te uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u dvorani Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu je održana stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke na temu: ”Analiza složenosti književnog teksta”.

Stručna edukacija uključivala je predavanje i pedagošku radionicu koje su vodili dr.sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita, voditeljica Županijskog vijeća za grad Split, Nataša Botica, prof., Silvana Bampa-Listeš, prof. i Dragana Plosnić, prof.

Na edukaciji je sudjelovalo 65 nastavnika hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija u ŽZH. Sljedeća radionica na ovu temu biti će organizirana 7. prosinca 2018. u Tomislavgradu za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz Hercegbosanske županije.

Napominjemo da je ovo prva u nizu stručnih edukacija koje će biti organizirane za učitelje, nastavnike i profesore u Bosni i Hercegovini. Stručno usavršavanje će pokrivati različite teme – od nastave informatike, povijesti do primjerice teme ”Projekti Europske unije – nove inicijative u području učenja i poučavanja”, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • nije potrebno poznavat muslimanski jezik oni neznaju govorit ni pisat muslimani imaju pola pogleda na zivot i struka ih se stidi pogotovo ovih muslimana u hercehovini

    2
    4
  • “…u dvorani Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu je održana stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti…” Mogli su i korisnici ove dvorane nazočiti ovoj edukaciji, nebi im bilo zgorega!! 😀

  • A reci mi sa kojim ti jezikom govoris i pises?Nigdje velikog ni malog slova ,ni tacke ,a nema ni zareza.Svasta.Ima nas svakakvih u Bozijoj basti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.