Široki Brijeg: Održana edukacija učenika u Osnovnoj školi “Biograci”

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Osnovnoj školi ‘Biograci’ i Područnim školama u Jarama i Ljutom Docu održane su edukacije učenika iz područja zaštite i spašavanja.

Na samom početku edukacije učenike i njihove nastavnike i učitelje pozdravio je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović, koji je ukazao na važnost edukacije, kao i na samu ulogu i značenje struktura civilne zaštite u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

Ravnatelj Martinović je predstavio sudionike edukacije pripadnike GSS-a Široki Brijeg, Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg i policije, te pomoćnika gradonačelnika Širokog Brijega Željka Vukoju.

Pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak putem PowerPoint prezentacije upoznao je učenike s vrstama prirodnih i drugih nesreća, kao i ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća s posebnim osvrtom na požar i potres.

U praktičnom dijelu edukacije pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg prezentirali su opremu i način spašavanja unesrećenih, a pripadnici Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg su prezentirali svoju opremu i izveli gašenje početnih požara.

Edukacija pod nazivom “Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice od prirodnih i drugih nesreća po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru” koju Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke provodi u svim osnovnim školama na području Županije Zapadnohercegovačke nastavlja se edukacijom učenika I. i II. Osnovne škole u Širokom Brijegu tijekom mjeseca rujna tj. početkom sljedeće školske godine, priopćno je iz Civilne Zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.