Široki Brijeg: Obilježen Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Obilježen Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk

U petak su na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana – na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.

U ime Grada Širokog Brijega vijence su položili: gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul; u ime Županije Zapadnohercegovačke: predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić te u ime Hrvatskog narodnog sabora voditelj Odjela za Drugi svjetski rat i poraće, Mile Pušić, Ilija Vrljić i Stipan Zovko.

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna “Lijepa naša” te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator “Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće”, fra Miljenko Mića Stojić.

Široki Brijeg: Započeli “Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca”

(www.jabuka.tv)


56 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.