Široki Brijeg: Obavijest obveznicima plaćanja općinske pristojbe na istaknutu tvrtku

Grad Široki Brijeg uputio je priopćenje javnosti oko plaćanja općinske pristojbe (poreza) na istaknutu tvrtku.

U skladu s člankom 3. stavak 1. Naputka za ostvarivanje prava na oslobađanje općinske pristojbe na istaknutu tvrtku ili naziv za 2020. godinu, Služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Širokog Brijega je na temelju Liste zabranjenih djelatnosti prema naredbama Federalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, izradila Preliminarni spisak poreznih obveznika, odnosno poslovnih subjekata koji u skladu s Odlukom o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na lokalno gospodarstvo u Širokom Brijegu za vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće zbog epidemije COVID – 19 („Službeni glasnik Grada Širokog Brijega“ broj: 2/20), imaju pravo na oslobađanje plaćanja poreza na tvrtku, odnosno općinske pristojbe na istaknutu tvrtku ili naziv za 2020. godinu.

U skladu s Naputkom za ostvarivanje prava na oslobađanje poreza na tvrtku, odnosno općinske pristojbe na istaknutu tvrtku, Porezni obveznici koji nisu na ovom popisu, a smatraju da u skladu s Odlukom gradskog vijeća o općinskoj pristojbi i prema Listi zabranjenih djelatnosti trebaju biti oslobođeni od plaćanja pristojbe za 2020. godinu – mogu u roku od sedam dana od dana objavljivanja na Službenoj stranici Grada uputiti prigovor Službi za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Širokog Brijega:

e-mail-om: [email protected]

fax-om: 039 705 915

poštom na adresu: Služba za gospodarstvo, Fra D. Buntića 11

Rok za dostavljanje prigovora: 12. lipnja (petak) 2020. godina do 14,00 sati

Nakon rješavanja svih prigovora Služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove će utvrditi konačnu listu koja će biti dostavljena Poreznoj upravi – ispostava Široki Brijeg na provedbu.

Prema navedenom Naputku, porezni obveznici koji su već izvršili uplatu pristojbe na istaknutu tvrtku za 2020. godinu (poreza na tvrtku), taj iznos će im porezna služba evidentirati kao uplaćenu akontaciju za naredni period;

U slučaju podnošenja zahtjeva za povrat uplaćene pristojbe na istaknutu tvrtku, odgovarajući iznos će im nakon provedenog postupka i donošenja rješenja biti vraćen.

Porezni obveznici koji do 31. 03. ove godine nisu podnijeli prijavu poreza na tvrtku, a nisu oslobođeni plaćanja iste za tekuću godinu, dužni su podnijeti prijavu Pristojbe (poreza) do 30.06.2020. godine.

Prilozi:

Obavijest obveznicima plaćanja općinske pristojbe (poreza) na istaknutu tvrtku

Preliminarni spisak poslovnih subjekata koji ostvaruju pravo na oslobađanje od plaćanja poreza na tvrtku, odnosno općinske pristojbe na istaknutu tvrtku ili naziv za 2020. godinu;

Odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na lokalno gospodarstvo u Širokom Brijegu;

Odluka o općinskoj pristojbi na istaknutu tvrtku ili naziv;

Naputak za ostvarivanje prava na oslobađanje poreza na tvrtku, odnosno općinske pristojbe na istaknutu tvrtku.

Popis zabranjenih djelatnosti prema naredbi FŠCZ

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Firme i trgovine koje su radile cijelo vrijeme pandemije su oslobođene plaćanja pristojbe a ni jedna zanatska radnja ili obrti iz oblasti građevinarstva, sramota

  • Dodijeli kladionicama i trgovinama. A obrtima i zanatskim radnjama ku.ac. BRAVO NAŠA IZVRŠNA VLASTI. SVI SE ODJAVIT I NA BIRO, PA NA SOCIJALNO I TAKO UKRUG!

  • Sto bi sve lokalna gradske sluzbe trebale uciniti. Prvo svi iznad 55 godina sabstazom vecim od 15 godina. Zahvalnica, slomenica i ajde u mirovinu. Drugo i potpunosti uvesti e poslovanje odnosno. Sve preko internet raditi. Trece objaviti detaljniji proracun grada. Cetvrto uvesti komunalnu policiju odnosno redarstvo. Tamo ubaciti sa biro neke potrebite i naravno ubavivati svake godine na godinu dana radi staza pripravnike i volontere uz minimalnana izdvajanja. Peto uz komunalno redarstvo uvesti veci broj seoskij tj.manjih obiteljskih ambulanti. Sesto uvesti i skolske policijske patrole kako bi se kontrolirala djeca u prometu i i slicno. Sedmo u suradnji sa ostalima uvesti dorucak u skole! Osmo pored insitucije gradska groblja d.o.o ili slicno napraviti unutar postojece cistoce i vodovoda i firmu grad parking ili slicno sa svega par zaposlenih s time uvesti sms parking ilo e parking placanja. Deveto poboljsati pa cak i izrraditi noce lokalne prometnice prema mjestima gdje ih nema ili gdje se stvaraju prometni cepovi usljed tezih prometnih nezgoda ili odredjenih dogadjaja sprovoda utakmica priredbi svadbi itd. Deseto i mozda najbitnije uci u razvoj grada i okolnih sela sa tendencijom priclacenja turista, kreiranjem vlastitog prepoznatljivog suvenira, sve uvezivati kroz vec postojeca sirokobrijeska zvona, na taj nacin sto vise se prometno uvezati i sa Medjugorjem kao i drzavnom granicom prema Posusju, Ljubuskome i Grudama…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.