Opsenica i Avdić: Epidemiološko stanje u HNŽ-u povoljno

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dr. sc. Goran Opsenica u petak je sa suradnicima održao sastanak s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a prim. dr. Nerminom Avdićem na kojem je bilo riječi o trenutačnom epidemiološkom stanju u HNŽ-a.

Na sastanku je ocijenjeno kako je epidemiološko stanje u Županiji povoljno te su pozvali građane da i dalje budu odgovorni i poštuju sve zapovijedi, mjere i preporuke koje su i dalje na snazi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Odlukom Vlade FBiH o proglašenju prestanka stanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području F BiH od 31. svibnja 2020. godine prestale su važiti sve zapovijedi Federalnog stožera civilne zaštite, kao i ranije zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, s radom su nastavili Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva.

Slijedom rečenog, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva donosi zapovijedi i odluke koje su obvezujuće za krizne stožere županijskih ministarstava zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.

Na sastanku je zaključeno da se, zbog brojnih upita građana i interesa javnosti, na službenoj stranici Vlade HNŽ i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ objave zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koje su sada na snazi, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.