Široki Brijeg: Novi park poprimio obrise, stigli i rasvjetni stupovi

Prije 40 dana započeli su radovi na uređenju parka koji se nalazi između Trga širokobrijeških žrtava i Trga Ante Starčevića u Širokom Brijegu.

Park, koji za sada još nema službeno ime, poprimio je svoje obrise, a u srijedu su postavljeni stupovi na koje će biti postavljena LED rasvjeta.

Još ranije betoniran je veći dio parka na čiju površinu će doći kamene ploče, a postavljen su i kameni rubnjaci uz kolnik.

Podsjećamo, park se gradi na mjestu nekadašnjeg spomenika borcima antifašizma ”Kamenog cvijeta”, širokobriježanima poznatijeg kao Ruža, koji je uklonjen sad već davne 2013. godine u jeku radova na kanalizacijskog sustava u središtu grada. Ispod nje je pronađena masovna grobnica njemačkih vojnika iz Drugog Svjetskog rata.

Na natječajnoj proceduri provedenoj u studenom prošle godine, najpovoljniju ponudu poslala je tvrtka A3 d.o.o Široki Brijeg, kojoj je i pripalo izvođenje radova. Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 245.959,87 KM, a rok za završetak istih je 90 dana.

Ovako bi po završetku radova trebao izgledati park

Središnji dio grada bi s ovim dugoiščekivanim radovima, dobio sasvim nove konture, a Širokobriježanima bi središte grada bilo puno ugodnije mjesto za šetnju.

Uređenje parka u Ulici Fra Didaka Buntića (kako je službeno navedeno) uključuje građevinske radove, elektro radove i radove vodovoda i kanalizacije.

Radno u Širokom Brijegu

Na izgledu novog parka u središtu grada i samom projektu, radili su širokobriješki arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo.

Po završetku ovih radova, kao i radova privatnog investitora kod Robne kuće, u planu je i rekonstrukcija Trga Ante Starčevića.

A ovako bi trebao izgledati Trg Ante Starčevića

(www.jabuka.tv)47 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.