CTP pravilo u drugom školskom polugodištu

Resorno federalno ministarstvo razmatrat će sa županijskim ministarstvima obrazovanja način primjene CTP potvrda u školama.

U cilju organizacije nastavno-obrazovnog procesa u Federaciji BiH poslije zimskog raspusta, uskoro će biti organiziran sastanak predstavnika federalnog i županijskih ministarstava obrazovanja, u suradnji s predstavnicima iz resora zdravstva kako bi se donijela konačna odluka o načinu primjene novih epidemiološka pravila u drugom polugodištu po kojima će svi zaposleni u javnim službama morati imati dokaz da su cijepljeni, testirani ili da su preboljeli Covid-19, rečeno je Feni iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Naime, Vlada Federacije odlučila je podržati prijedlog federalnog Kriznog stožera o uvođenju pravila “cijepljen-testiran-prebolio” (CTP), a nove mjere počet će se primjenjivati od 20. prosinca 2021., jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme i prilagođavanje unutar zdravstvenog sistema.

Svaki poslodavac će odlučiti kako postupiti u slučajevima kada netko od uposlenika, ukoliko nije prebolio Covid-19, ne bude htio ispuniti jedan od ova dva gore navedena uvjeta.

FBiH uvela CTP potvrde, za ŽZH to ne vrijedi

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti poziva nastavnike, roditelje i učenike da s visokim stupnjem odgovornosti pristupe poštivanju epidemioloških mjera, kako bi odgojno-obrazovne ustanove što duže ostale otvorene.

Ovo je u najboljem interesu djece, s obzirom na to da se dosadašnji gubici u učenju i razvoju teško mogu nadoknaditi ako im ne omogućimo da kontinuirano pohađaju nastavu tijekom pandemije, poručila je pomoćnica federalnog ministra obrazovanja i znanosti Nadija Bandić.

Navalili s CTP potvrdama, a ne znaju ni koliko će vrijediti

(www.jabuka.tv)32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.