Široki Brijeg – Mostar: Otac iznenadio sina i snahu usred svatova

Pjevač tradicionalnih hercegovačkih pjesama Zdenko Damjanović iz širokobriješkog sela Biograci odlučio je iznenaditi svog sina Marka i njegovu izabranicu Draganu na dan svatova.

Kako se primicalo vrijeme ženidbe, otac Zdenko je smišljao plan na koji će uveseliti svog sina i snahu. I, sjetio se kako mu je prije nekoliko godina snaha Draganu iz Mostara kazala kako bi voljela u svoje svatove doći na kočiji.

Ubrzo je krenula Zdenkova akcija uz broje prijatelje da u kočiji dođe u svoje svatove. Samo odabrani krug osoba je znao za taj njegov plan. Nije znao ni sin, ni mnogi ukućani. To je trebalo biti ono pravo iznenađenje i za jedno i za drugo, piše portal Otpor.media.

Stigao je i taj dan, tajna se uistinu dobro čuvala i svi su odradili svoj dio posla baš onako kako je želio.

Na pola puta za svadbenu salu, svatovska kolona je naglo zaustavljena bez da su mladenci znali zašto su uopće stali. Kum zaustavlja vozilo s mladencima, barjaktar koji je bio ispred njih je izašao iz svog vozila uz pjesmu i ples, ubrzo su ga slijedili ostali te naposljetku izlaze i mladenci, nedugo nakon toga pred njima se pojavljuju dvije kočije s po dva konja i dvoje konjanika koji će do svadbene sale svečano predvoditi mladence.

Iznenađenje na licu Dragane i njezinog odabranika Marka se riječima nije moglo opisati. Nakon što su ”došli sebi” vrijeme je bilo da se u svadbenu salu krene gdje su ih čekali brojni gosti i prijatelji.

(www.jabuka.tv)

25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.