Široki Brijeg: Mlada misa fra Zvonimira Pavičića

Fra Zvonimir Pavičić je u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu proslavio svoju mladu misu.

Uz mladomisnika su koncelebrirali provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Alen Pajić i fra Augustin Čordaš, gvardijan fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te još mnoštvo misnika.

Propovijedao je fra Stanko Mabić. Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom, piše Večernji list BiH.

Fra Stanko je naglasio važnost traženja blizine i prijateljstva s Gospodinom. Propovjednik je fra Zvonimiru rekao da neće uvijek biti lako na putu, ali Isus računa s ljudskom slabošću i neznanjem. – Nakon 22 godine puno manje znam nego što sam znao kao mladomisnik.

Ako me Bog poživi do 70-e godine, tad ću još manje znati. Ali ono što znam je činjenica da Isus računa s mojim neznanjem kao što je računao s neznanjem svojih apostola. I zato poručuje: “Neka se ne uznemiruje srce vaše”, rekao je propovjednik i pozvao mladomisnika da u svome pozivu bude radostan. Slavlje je uzveličao župni zbor sa Širokog Brijega.

Fra Zvonimirovo mladomisničko geslo, koje je ujedno i geslo njegovih svečanih zavjeta u Redu Manje braće, glasi: “Gospodine, svi te traže”. Zvonimir je šesto dijete u obitelji Pavičić, rođen je 25. listopada 1989. u Mostaru, a odrastao je u župi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu. Član je HFP. U crkvi Bezgrešnoga začeća BDM u Zagrebu je 26. veljače 2017., po rukama pomoćnoga biskupa banjolučkoga mons.

Marka Semerena, zaređen za đakona. Za svećenika ga je, uz fra Alena Pajića, fra Augustina Čordaša i don Marina Krešića, zaredio biskup mons. Ratko Perić 25. lipnja 2017. u mostarskoj katedrali. Fra Zvonimir je na službi u Međugorju.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • Samo tragači otkrivaju blago, istinu,svijetove i sebe-kaže u jednom eseju Andro Vid Mihočić.
  Tražiti Gospodina nikad nije bilo lako.Moramo toliko puta biti ustrajni, uspravni, ponositi i ponizni ,kroz kušnje kaliti se i ne očajavati. Tražiti do kraja i ustrajati.
  Isus kaže;Tražite i nači će te, kucajte i otvorit će vam se.
  Ako to Gospodin kaže onda je posve moguće i posve ostvarivo unatoč našoj slabosti i unatoč našoj krhkosti i nedoslijednosti.
  Kad Gospodin nešto kaže ,uvijek je to istina.
  Kao što reče propovjednik u ovoj svetoj Misi-svi će preko tebe svećenika tražiti Krista i ti im ga moraš uvijek iznova donositi. To je poslanje svećenika i njegova zadaća u ovom svijetu koji ima sve manje vjere.
  Tražiti radosnu vijest i i onog koji i jest Radost radosne vijesti.Isusa Krista.
  Kao što pjesma kaže;suzu iz mog oka možeš obrisati samo TI…..samo ti Isuse..
  Prava radost dolazi samo u Bogu.Ući u milost Božju i biti obasjan svijetlom Gospodinove mudrosti -milina je.
  Ući u prisutnost onog koji je stalno prisutan.
  Mnogi su žedni Krista, žedni onog koji je Izvor vode vječne i nepresušne. Tu se nalazi šansa za novu evangelizaciju koja vodi ka spasenju duše koje traži traga.
  Svaki je trud vrijedan pažnje i plodonosan, naročito onaj koji nosi i donosi pobjedu nad samim sobom.
  Kao što čovjek traži Boga još i više svemogući Bog traži svoje stvorenje. Bog, vječan i postojan u svojoj neizmjernoj milosti ostaje vjeran posrnulom čovjeku i kad se dogodi nevjera od strane čovjeka, Bog ustrajava i ne posustaje i kaže;Vrati se odmetnice, Izraele,riječ je Jahvina. Ne gnjevi se više lice moje na vas, jer ja sam milostiv -riječ je Jahvina -neću se gnjeviti dovijeka.(Jer.3,12).
  Uvijek je incijativa od Boga. Bog uvijek traži i pruža ruku pomirenja čovjeku.
  U liku Isusa Krista , Bog je uvijek nazočan i prisutan u ljudskoj povijesti,kaže Romano Guardini. Zaista, i samo njegovo ime Emanuel znači; Bog s nama.
  Budimo i mi s NJIM ,BAŠ ONAKO KAKO KAŽE PJESNIK U SVOJOJ PJESMI POSVEĆENOJ TRAŽENJU ONOGA KOJI JE STALNO TU.
  Ne traži Boga mišlju u praznini
  u kojoj se misao, tamna sjenka, gubi
  Uza te Bog je ,uvijek u blizini
  u stvarima oko tebe, u huku i muku.

  Bog ti je uvijek najbliži od svega
  Diraš ga rukom,gledaš ga u boji neba
  Bog ti se smiješi iz jednog drugog lica
  i plaši te iz svake stvari;nema tajne.

  Ne puštaj misao u praznu daljinu.
  Uza te Bog je. Otvori sva čula
  na tebe svjetlost s ljetnog neba pljušti
  Bog oko tebe sja treperi miriše i šušti.

  ANTUN BRANKO ŠIMIĆ U PJESMI “NAĐENI BOG”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.