Široki Brijeg: Međunarodni Gastronomy Festival ‘BH Dukat Okusi Hercegovine’ 2016

Udruga gastronoma ‘Gastro kutak’ iz Sarajeva u suradnji s grupacijom MCI i hotelom ‘Park’ Široki Brijeg i ove godine organizira 5. Međunarodni Gastronomy Festival ‘BH Dukat Okusi Hercegovine’ 2016.

Manifestacija će se održati u hotelu ‘Park’ u Širokom Brijegu, i trajat će u razdoblju od 23. do 26. studenog 2016. godine.

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se preko 120 vrhunskih majstora kulinarstva iz sedam zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

U dva dana oni će pokazati svoje umijeće u slastičarstvu (artistika i torte), spravljanju nacionalnog jela na moderan način, spravljanju jela od ribe i restoranskog deserta, a finalisti će se za medalje boriti pripremajući od zadanih namirnica predjelo, glavno jelo i desert u samoj završnici Festivala.

Kompletno natjecanje i stručni sud, te odluku o pobjednicima donijeti će sedamnaestočlani internacionalni stručni žiri, sastavljen od vodećih europskih kulinarskih autoriteta.

okusi-hercegovine

Manifestacija će se održati u hotelu ‘Park’ u Širokom Brijegu

Kao počasni predsjednik žirija u radu festivala sudjelovati će i uvaženi gospodin Stevo Karapandža, doajen svjetske gastronomske scene, široj publici poznat kao voditelj iznimno popularne TV emisije ‘Male tajne velikih majstora kuhinje’, prenosi Manager.ba.

Na ovogodišnjem Festivalu će se okušati i mladi kuharski talenti, učenici srednjih ugostiteljskih škola iz regije.

Cilj Festivala je promocija gastronomske kulture, BiH privrednih i turističkih potencijala, domaće proizvodnje, a posjetitelji će oba dana moći uživati u svim atraktivnim sadržajima uz raznolike degustacije i bogat kulturno-zabavni program.

Festival se završava u petak 25.11. u 20:00 sati svečanim proglašenjem pobjednika.

sponzori

Projekt su podržali

Plan i program Festivala:

Srijeda, 23.11.2016 – Press konferencija u 12 h u hotelu „Park“

Četvrtak, 24.11.2016 – Svečano otvaranje manifestacije u 15 h

Petak, 25.11.2016. – Black box – finale u periodu od 16 -18 h

Petak, 25.11.2016. – Zatvaranje manifestacije

(www.jabuka.tv)