Široki Brijeg: Jasmina Runje predstavila “Putovanje kroz sjećanje”

U utorak je u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, s početkom u 19.30 sati, otvorena samostalna izložba splitske umjetnice Jasmine Runje. Na izložbi su prikazani crteži intimnoga karaktera, strpljivo i marljivo stvarani, a objedinjeni u ciklusu “Putovanje kroz sjećanje”.

Protokol otvorenja vodila je Željka Šaravanja, a glazbenim brojevima uveličali su ga učenici Glazbene škole Široki Brijeg. Prva je na klaviru svirala Ines Marija Bilinovac, učenica u klasi prof. Nine Puzić, a poslije su glazbeni broj u duetu svirali violinistica Ana Matijević i Božo Cigić na glasoviru, učenici u klasi prof. Snježane Rezić.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije, a o radovima Jasmine Runje govorio je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, istaknuvši njihov intrinzični, intimni karakter.

“U negostoljubivom svijetu tendenciozne umjetnosti koja je više nego ikada prije podložna pomodnosti i utjecajima društvene korektnosti (osobito u Hrvatskoj u kojoj umjetničko tržište raspolaže s malo novca, ali zato obiluje još većim osobnim taštinama), Jasmina Runje opredijelila se za put kojim se teže ide – put individualnosti i osobnoga, osjećajnosti i temeljitosti”, zapisao je u predgovoru izložbi Marin Ivanović.

Umjetnica se zahvalila svim posjetiteljima, a izložbu je službeno proglasio otvorenom Tomislav Zovko, akademski slikar iz Širokoga Brijega i predsjednik Alumnija širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti.

Izložba ostaje otvorenom do 30. travnja 2017. godine.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.