Široki Brijeg: Ikebane već od 10 KM, prodavači zadovoljni

Uoči spomendana Svih svetih i Dušnog dana vjernici posjećuju grobnice svojih najmilijih kako bi ih pripremili za svete mise.

Uz čišćenje, grobnice se uređuju raznim cvijećem i cvjetnim aranžmanima kao i svijećama.

Posjetili smo u petak prodavače u Širokom Brijegu koji na više lokacija nude svoje cvijeće sugrađanima.

Kako su rekli za portal Jabuka.tv, cijene su iste kao i proteklih godina, tako da se cijene ikebana kreću od 10 pa do 25 KM.

Prodavačice su nam rekle da su zadovoljne prodajom, a ističu da im pogoduje i lijepo vrijeme. Veće gužve kod prodavača očekuju se u subotu.

Podsjećamo, spomendan Svih svetih se obilježava 1. studenog, a Dušni dan 2. studenog.

Pogledajte raspored svetih misa na širokobriješkim grobljima

(www.jabuka.tv)

30 komentara

 • Cvijeće u Širokom je skuplje nego igdje u okolnim mjestima. Nama koji kupujemo po desetak buketa, isplati ser otići u Mostar i uštedjeti 30 – 50 KM. Preskupo brate, a ovi prodavači još ne plaćaju nikakve doprinose ni PDV…

 • O cem vi sirokobrijezani, da vas je sastat poklsli bi se kad ovsko s komentarima pred svisvete pricate, nemojte nikakvu kupit takve pokvarene duse

  • Pa nek ide po jedno dvoje na misu i grobnicu .
   A cvijeće ne uzgajaju ni prodavači cvijeća.Ali oduvijek se nešto uzgajalo u vrtu i nosilo na groblje pa može i sada.Treba smanjiti onoliko cvijeća i svjeća na grobovima a otići češće i pomoliti se za pokojne .Počivali u miru.

 • Cvijeće 10 km skupo a 2 kutije cigara je 10 km nije skupo truješ sebe i sve oko sebe to je ubica i samoubica ako voliš svoje pokojne odreći ćeš se 2 kutije cigara i kupiti jednom godišnje cvijeće za svoje pokojne zar treba ovakvih komentara po portalima niko nikog nesili da kupi kome je skupo neka iduće godine sam uzgoji za svoje pokojne koja nam je i vjerska dužnost da se sjetimo svoji jedanput godišnje i to na dan S V I S V E T I Pokoj vječnim svim koji su umrli i neka počivaju u miru Božijem

  • Cuj jednom godisnje, pa ja se sitim oca i matere svaki dan, Bog im pokoj vični dao a eto veliki sam protivnik cvića(ne općenito) jerbo ga uglavom kupuju da se pokažu kolika je ikebana, uberi od srca jednu malu ružu

 • Za 20.23👍👏👏 more po kladari visit i kafanam.kutija cigara 10 km a svojim skupa ikebana 1 put godisnje.ma pobijte se sami nemojte se prosipat

  • Ako ti u 23:50 to radiš kao u tvom komentaru ,radi a nemoj govoriti narodu da jedanput godišnje idu najmilijima jer većina voli u miru i skromno se pomoliti na grobu.

 • imam dojam oni koji su nasljednicim nešto ostavili dobit će i svijeću ,možda i koju jadnu ikebanu od tri cvjetića,žalosno i koliko vidim veliki su trošak i ovi pokojni!?

 • ja baš volim skup latica i da bude lijep buket,a ko je tebi kriv kad si se rđavo udala i dosta ti latica,ljudi su se oduvjek tješili,to je u čovjeku!?

 • Strašno koliko su ovi prodavači cvijeća nekulturni! Po sred nogostupa doslovno poredali ove ikebane, ne možeš normalno hodati. Puko prostor kod G. Šuška, a oni svi na nogostup. Gdje je policija??? Ugrožen pješački i kolni promet totalno. I niko ništa!?
  Ovo je stvarno sve otišlo u P. M.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.