Široki Brijeg i Ljubuški uskoro bolje prometno povezani

U jeku napora za poboljšanjem prometne povezanosti između Ljubuškog i Širokog Brijega mještani i prolaznici mogu očekivati značajna poboljšanja sa završetkom radova na prometnici u mjestu Lipno.

Ovaj ambiciozni projekt ima za cilj unaprijediti sigurnost, omogućiti brži i učinkovitiji promet između Širokog Brijega i Ljubuškog, ali i zadovoljiti lokalno stanovništvo Lipna.

Na proljeće je završena priprema i asfaltiranje prvog dijela kada se putuje iz Širokog Brijega, a sada je nastavljena priprema prema Ljubuškom, piše Vrisak.info.

Jedan od ključnih aspekata radova uključuje proširenje prometnice kako bi se povećao njezin kapacitet.

Dok se radovi privode kraju, stanovnici Lipna, Ljubuškog i Širokog Brijega s nestrpljenjem očekuju puni završetak projekta koji utječe na povezanost između ovih dvaju važnih gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj, prenosi Vrisak.info.

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • A kada će doći na red cesta Rasno Grljevići a prića se već deset petnest godina a to je najkraća cesta za Ljubuški a za Jadran kraće za 20 – 30 kilometara od Širokog,

  • Lupaš gluposti. Vidi se sa u životu nisi bio u Ljubuškom. Upali auto i otiđi jednom u ljubuški pa ćeš vidjet kuda je najbliže i najbrže.

 • ma koje Lipno, zašto bi se hebava priko Hamzića ,pa u Lipno, pa opet, gore, dole ka Ljubuškom.Zar ne bi bilo bliže priko Rasna pa u Grljeviće da naša bjeda i jad od političara odnosno kokošara koji se prodaju za nekakve političare nisu ni mrdnuli prstom više od trideset godina na toj dionici ceste od Rasna do Grljevića.vjerovatno su naši pređi u doba Kralja Tomislava išli barem isto toliko nekvalitetnim cestama kao što je danas ta dionica duga nekih osam -devet kilometara.Koji jad i bjeda od naših općinskih i županijskih kokošara od političara pa se ni za trideset godina ništa nije uradilo na toj dionici ceste a bila bi kraća da je uradit od ove priko Lipna..Dobro je davno rekao jedan naš poznati svečenik u jednom ovećem društvu, jasno i glasno da ga svi čuju i da se čuje na sve strane.Citiram: da ovaj narod, naš hercegovački, zna što im političari rade iza njihovih leđa, sve u njihovo ime, narod bi ih zatukao motkama i vilama na starinski način.A narod ko narod i dalje se iseljava nikako da s edozove pameti i da iseli ove zlotvore od političara koji ga guraju iz svoje Domovine u tuđinu.Uvijek isto, uveik isti stradalnici i zlotvori..

  • Ha ha,, pa namaš pojma o pojmu !! Čuj Grljevići i Rasno, jblo te Grljevici i Rasno i ta dionica, vidi se da nemaš pojma o trajanju vožnje prika, ajmo, od Polugrine ti kreni prema Rasnu i Grljevicima, a ja ću prema Lipnu, šta misliš tko će prije Ljubuškom ? Znači, dok ti se približiš Grljevićima ja sam već debelo prošao Lipno, tako da ta priča oko Grljevića i Rasnog je hidiotska, kakvi Grljevići kakvo Rasno, ta svak zna da je preko Lipna najbliže, znači pičiš normalnom sređenom magistralom do Hamzića, gdje si za par minuta od Bova doslovno, i skrećeš desno, i još ktome sad i ta cesta sređena, pa naravno da je to najkraći i najbolji pravac Široki – Ljubuški, samo tupanima i ograničencima nije. Uključi prika štopericu i vozaj se pa se javi.

   • Pa isti k….c kada dođem u Hamziće i skrenem prema Lipnu,,ili da produžim za Tromeđi i da se vozim normalnim putem prema Ljubuškom sad vi odlučite jeli taj put potreban.Pametnomu dosta.

 • Kolko sam upucen završit ce se komplet nova cesta od Hamzica do Ljubuškog tako da ce Grljevici opet izvisit i jadni narod ono malo što je ostalo ce selit otalen a kuce ce im služit ko vikendice..

 • Kolko sam upucen završit ce se komplet nova cesta od Hamzica do Ljubuškog tako da ce Grljevici opet izvisit i jadni narod ono malo što je ostalo ce selit otalen a kuce ce im služit ko vikendice..

 • Za odrinu od lada ,ja bi volio da ide priko Grljevića ali je skuplja i kompliciranija, taj svećenik šta je reka neka vi i on stvorite stranku mogućnost da bi bilo dobro narodu,a zatuć motikom,volan,kolcen,lancen,bokseron u glavu za čiju slavu ,nepametuj pored mozga očiju i ušiju a šta ste pili pa tako velečasni izusti,neka mu Bog oprosti grije a i tebi blejanje

 • Za 18:48
  Pojma vi nemate,
  Austro-ugarska je pravila nacrt za put Rasno-Vitina-Ljubuski,i dan danas imaju obiljezja i prosirena staze za isti put,
  Dalje,
  znate li za koliko bi stigli s Polugne do Grljevica- Lipna pod uvjetom da je Široka cesta,,ko od Polugrne do Hamzica,
  Dalje,
  Znas li uopce koliko je kilometara iz Polugrne do Vitine ili sa Polugrne do Lipna.,

  • To bi bila odlična ruta kad se probije tunel Ravča-Drvenik, za ŠB bi bilo dobro jer bi brže bilo do Ljubuškog odnosno Vitine

 • Kakvi Grljevici,neznaju prosirit sebi ispred kuce a ne da prave magistrale neke.A sto se tice kuda je blize od Ljubuskog do Sirokog,zna svaka budala da je blize preko Lipna..Ovo samo pise ljubomora iz Grljevica..Isto ste tako pisali da ste vi Grljevcani financirali prosirenje Grljevici-Lipno a vecina novca je dosla iz Lipna tako da..Lipno je za vas Las Vegas sto se tice ceste i prosirenja i zasto bi se onda 5 puta vise novca trosilo da sve ovo ide za Grljevice..Pricate nesto o Lipnu a svi idete preko njega u Ljubuski..Budite sretni sto se nesto radi na bolje a ne odmah pricat neke gluposti..Daj Boze da ide i prema vama isto ovako sve..Treba podrzat svaki rad a ne samo pokusavat pokvarit i sijat mrznju i ljubomoru okolo

 • Kada treba praviti cestu onda naši ljudi kvadrat ograde / kamen i drača/ cijene oholo
  U poratnim godinama inzenjerija je počela probijati trasu za Vitinu i sve je stalo
  ??????

 • Umaknite suhozide.nemojte da dica ginu u prometu zbog toga.to je pitanje velike odgovornosti.sve se vraca ,sve se placa u prvim opancima….

 • Ma, opet kažem isto, zar je Austro ugarska koja je pojam naprednosti dvadesetog i devetnaestog stoljeća uzalud iscrtala odnosno isplanirala put ka Vitini i Ljubuškom priko Rasna i Grljevića?
  Pa, mostove, hidrocentrale, brane, svodove, Duhanske stanice, Gimnazije, Osnovne škole, I TAKO DALJE, SVE JE TO VIŠE MANJE NACRTALA ODNOSNO PROJEKTIRALA PAMET AUSSTRO UGARSKE ,koja je i dan danas za naše prostore pojam?
  Neka me neko uvjeri argumentima da nije tako?
  Zamislite/hipotetski, nije uopče teško kako neki tupsoni zamišljaju i pri tom se-preznojavahu, cestu ŠIROKU šest metara , koja od sredine Rasna ka Grljevićima vodi ka Grljevićima i da pro tom zaista,to nikako nije ova današnja krivudava cesta ,široka negdje jedva tri metra s toliko krivina i okuka da se malne moš rukovat s nekim tko dolazi iz suprotnog ssmjera!
  uostalom, zamislite, još prije stodvanaest godina Austrougarska je napravila nacrte za branu odnosno hidrocentralu na Ugrovači Ponad Ljubotića, i naravno, prošlo je samo nešto više od stotinjak godina naši tukci nisu ni prstom makli da bi napravili ono što je Austro ugarska projektirala i planirala davno prije ali prvi svjetski rat, nestanak AUSSTRO UGARSKE JE SVE TE ZAMISLI prekinio!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.