Široki Brijeg: Dojava o bombi na Badnjak bila je lažna

U subotu u 11.20 sati telefonom je dojavljeno da se u Prodajnom centru Namex na Trnskoj cesti u Širokom Brijegu nalazi bomba. Na kraju se ispostavilo da se radi o lažnoj dojavi.

”Izvršenim pregledom objekta utvrđeno je da se u istome ne nalazi postavljena eksplozivna naprava, odnosno utvrđeno je da je dojava bila lažna. Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je počinila kazneno djelo tako što je lažno prijavila da je u prodajnom centru Namex postavljena ekplozivna naprava”, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Objekt je bio evakuiran, a za sav promet je bio zatvoren dio magistralne ceste M6.1, točnije dio Trnske ceste od 11.30 do 16.15 sati, a promet je u to vrijeme bio preusmjerevan okolnim cestama, dok su propuštana samo vozila hitnih službi i kamioni.

Na licu mjesta bili su policijski pripadnici PU Široki Brijeg i krim. policije, a u 14.50 sati na mjesto događaja došle su KDZ ekipe iz MUP-a ŽZH te iz MUP-a HNŽ, doznaje portal Jabuka.tv.

Promet je normaliziran u 16.15 sati, a objekt je ostao zatvoren.

(www.jabuka.tv)