Široki Brijeg: Crkva u Privalju ipak nije opljačkana?

Nakon što se u medijima u nedjelju pojavila informacija da je u mjestu Privalj u Širokom Brijegu potkraj prošloga tjedna opljačkana crkva Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, policijski službenici PU Široki Brijeg pregledali su mjesto događaja, ali nisu pronašli nikakve tragove koji bi upućivali na pljačku.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a ŽZH, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da je tijekom protekloga vikenda u Crkvu Bezgrešnoga začeća BDM u mjestu Privalj, Grad Široki Brijeg, izvršena provala te da je iz iste ukradena nepoznata svota novca.

Po saznanju su postupili policijski službenici i izišli na mjesto događaja te ostvarili kontakt s osobom koja se brine o održavanju crkve i crkvenoga dvorišta.

Ista osoba izjavila je da je zatekla otvorena ulazna vrata crkve i da ne može reći od kada su otvorena jer tijekom tjedna nije dolazila u crkvu. Prema navodima, ista nije primijetila da bilo što nedostaje u crkvi.

Policijski službenici izvršenim pregledom mjesta događaja nisu pronašli tragove nasilja na ulaznim vratima, kao ni oštećenja koja bi mogla nastati djelovanjem podesnoga alata.

Podsjetimo, Radio Široki Brijeg ranije je napisao da je izvor iz širokobriješkoga samostana potvrdio da je spomenuta crkva ispreturana i opljačkana, ne želeći prije okončanja policijskoga očevida govoriti o detaljima, odnosno o ukradenim stvarima ili svoti ukradenoga novca.

Široki Brijeg: Opljačkana crkva u Privalju

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.