Široki Brijeg: Božićni nakit čiste ljubavi

Ekipa portala Jabuka.tv posjetila je prostorije Doma za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju ”Marija Naša Nada” u Širokom Brijegu. Među brojnim prostorijama, gdje djeca i odrasli koji su korisnici usluga borave i rade, nalazi se i radionica. U toj radionici dvije odgajateljice, Martina Rezić i Renata Zeljko, zajedno sa štićenicima izrađuju predmete koje prodaju i time zarađuju novac za Dom u kojem borave.

Tijekom godine u sklopu radne terapije izrađuju zahvalnice za vjenčanja, tj. prigodni mali ukrasni predmeti koje mladenci daruju svojim gostima, a kupnjom istih pomažu radu Doma Marija naša nada. Svi sudionici radionice su stariji od 18 godina.

Odrasli ljudi, koji su kao djeca prošli kroz Dom, sad u radionici nalaze svoj smisao. Preveliki su za dječje skupine, a premali za svijet odraslih. Predmeti koje izrađuju su njihov posao. Božićni nakit koji su izrađivali dok smo ih mi posjetili je njihov projekt za koji svatko da ponešto: rezanje trakica, lomljenje grančica, bojanje, a proizvod dovršavaju odgajateljice. Krajnji rezultat nije “samo” božićni ukras, nego čista ljubav koju ovi ljudi ulažu u svaki korak izrade, strpljenje njihovih odgajateljica i osjećaj ponosa kad je posao gotov.

Ukoliko im i vi želite pomoći te kupiti neki od njihovih proizvoda, posjetite prodajni centar Namex na Trnskoj cesti u četvrtak, 15. prosinca u popodnevnim satima ili dan poslije u jutarnjim satima.

Također, božićne ukrase ćete moći kupiti i u ponedjeljak te utorak 19. i 20. prosinca u jutarnjim satima u prodajnom centru Mepas u Širokom Brijegu, a Dom Marija Naša Nada će i ove godine biti dio akcije koju provodi Incijativa za Široki Brijegpod nazivom “Što ti možeš učiniti za Božić?”, gdje će peći palačinke i prodavati ukrase.

Ako ovih dana budete prolazili pokraj štandova s njihovim proizvodima, zastanite makar da vidite što ove vrijedne ruke mogu napraviti.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: