Široki Brijeg bogatiji za trinaest novih odbojkaških sudaca

Poznato je kako Široki Brijeg niže brojne uspjehe u svim sportovima i svim uzrastima.

Široki je tako jedan od rijetkih gradova koji ima dva odbojkaška kluba, od kojih se jedan natječe u Superligi Federacije BiH, a drugi u Prvoj ligi Federacije BiH.

Naravno, kako se u određenoj sredini razvija određeni sport, tako se javlja i zanimanje mladih ljudi za sticanjem zvanja suca.

Široki Brijeg dobio je tako ovih dana 13 novih odbojkaških sudaca, a po prvi put u povijesti Široki Brijeg ima i suca sa državnim rangom. To je Matea Ljubić, koja već sudi Superligu Federacije BiH.

Zvanje regionalnog odbojkaškog suca stekli su Jelena Skoko i Zdravko Skoko, inače brat i sestra, koji će se također aktivno uključiti u suđenje utakmica u nadolazećem razdoblju.

Pored njih zvanje odbojkaškog suca, odnosno linijskog suca i zapisničara, stekli su Ivana Kraljević, Nikolina Čerkez, Anđela Musa, Mia Bošnjak, Sandra Brekalo, Antonija Šudić, Marija Ljubić, Anđela Ćavar, Mihaela Ljubić i Ana Kvesić.

Sve njih imat ćemo priliku gledati na utakmicama koje u Širokom Brijegu igraju HŽOK Široki (Superliga FBiH) i HOK Široki (Prva liga FBiH).

Inače, polaganje u Širokom Brijegu provela je komisija u sastavu Miralem Pajić – predsjednik sudačke organizacije Federacije BiH, Jasmin Husejnović – međunarodni sudac, i Zdravko Jakiša – državni odbojkaški sudac.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.