SIPA uhitila jednu osobu zbog odlaska na ratišta u Siriji i Iraku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak ujutro su u nastavku akcije kodnog naziva ”Damask”, na području Sarajeva uhitili osobu inicijala A.I. (1987) i izvršili pretres stambenog objekta koji koristi navedena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Osoba inicijala A.I. uhićena je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 202d stav (2) KZ BiH ”Organiziranje terorističke skupine” u vezi s kaznenim djelom terorizam.

Konkretno, ova osoba sumnjiči se da je u razdoblju od 2012. do 2014. godine u više navrata boravila na području Sirije i Iraka i sudjelovala u oružanim sukobima boreći se na strani radikalnih terorističkih skupina i organizacija.

Uhićena osoba privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se kriminalistički obrađuje, nakon čega će uz izvještaj o postojanju osnovane sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predana Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

SIPA u suradnji s partnerskim agencijama nastavlja aktivnu borbu protiv terorizma i srodnih kaznenih djela, s ciljem otkrivanja svih počinitelja i dokumentiranja nezakonitih aktivnosti, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.