SIPA uhitila dvije osobe zbog ratovanja na strani ISIL-a

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 16. veljače 2016. godine u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, uhitili su osobe inicijala M.S. (1972) iz Gračanice i O.A.K. (1970) iz Bosanske Dubice nakon što su isporučena iz Turske.

Navedene osobe uhićene po naredbi Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 202d stavak (2) KZ BiH ”Organiziranje terorističke skupine”, u vezi s člankom 201. KZ BiH ”Terorizam”.

Navedene osobe sumnjiče se da su u proteklom razdoblju boravile na sirijskom ratištu, gdje su sudjelovale u oružanim sukobima na strani ISIL-a.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je veoma dobra policijska suradnja na nacionalnoj (GP BiH, OSA i FUP) i međunarodnoj razini, koja je rezultirala isporučenjem navedenih osoba iz Turske nakon što su tamo provele određeno vremensko razdoblje u pritvoru.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nakon kriminalističke obrade shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljnjem statusu, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: