SIPA uhitila Almira Čehajića Batka – Jabuka.tv

SIPA uhitila Almira Čehajića Batka

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su poznato TV lice Almira Čehajića Batka.

Uhićen je zbog sumnje da je da je stekao protupravnu imovinsku korist veću od 50.000 KM, doznaje Klix.ba.

Pored njega osumnjičene su još dvije osobe, od kojih je jedna trenutno izvan BiH.

Batko se u predmetu “Network” sumnjiči za kaznena djela u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplantacija organa osobama iz BiH u bolnicama izvan države koje su nudile takve usluge.

Klix neslužbeno doznaje da se sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime tvrtke “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj tvrtki koja je veća od 50 tisuća KM.

Pored Batka, istraga se vodi i protiv još dvije osobe od kojih se jedna trenutno nalazi u Turskoj.

Ranije danas iz SIPA-e je potvrđeno da su policijski službenici po nalogu Tužiteljstva ŽS na području županije izvršili pretrese na četiri lokacije u sklopu operativne akcije “Network”.

Pretresi su izvršeni u dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je uhićena jedna osoba.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhićen zbog navodnih financijskih malverzacija.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac, stomatolog i humanitarac. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom. O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film “Rob” u kojem se Batko ispovijeda o teškom razdoblju života i bolesti preminule kćerke.

(www.jabuka.tv)