SIPA u akciji Urban uhitila bivše dekane, prodekane i ministre

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo, jutros su započeli realizaciju operativne akcije kodnoga naziva “Urban“, usmjerene protiv organiziranoga kriminala.

U okviru akcije, pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo izvršeni su pretresi objekata na sedam lokacija i uhićeno je sedam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, sklapanje štetnoga ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje kaznenoga djela i porezna utaja, uslijed čega je prouzrokovana šteta u proračunu Županije Sarajevo od najmanje tri milijuna KM, navodi se u prioćenju SIPA-e.

Kako piše N1, uhićeni su Fahrudin Oručević, bivši ministar u Vladi Županije Sarajevo, Narcis Behlilović, bivši dekan Elektrotehničkoga fakulteta, prodekan Irfan Turković, vještak Kenan Softić, vlasnik firme Lake Nedžad Bubica, Enes Begović, bivši uposlenik Općine Novo Sarajevo i Lamija Maglić-Stajić, službenica za inspekcijske poslove u Općini Novo Sarajaevo.

“Terete se da su kao članovi organizirane grupe od 2012. do 2014. godine oštetili proračun u iznosu većem od tri milijuna KM”, kazala je za N1 Azra Bavšić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predane postupajućem tužitelju Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo na daljnje postupanje.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.